Wijziging van de Regeling tachograafkaarten

13 oktober 2010

Nr. CEND/HDJZ-2010/1432 sector S&W

Hoofddirectie Juridische Zaken

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 12.2, tweede lid, van de Arbeidstijdenwet, artikel 2.4:1, derde lid, artikel 2.4:12 en artikel 2.4:13, eerste lid, van het Arbeidstijdenbesluit vervoer;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 4, tweede lid, van de Regeling tachograafkaarten wordt ‘€ 86’ vervangen door: € 80.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 oktober 2010. Indien de Staatscourant waarin deze regeling wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 1 oktober 2010, treedt de regeling in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt zij terug tot en met 1 oktober 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Op 1 juni 2010 is de afgifte van een aantal administratieve vergunningen door de Minister van Verkeer en Waterstaat in mandaat overgedragen aan KIWA N.V. Als gevolg van de BTW-plichtigheid, die aan de werkzaamheden van KIWA N.V. wordt verbonden, is op 15 september 2010 (Stcrt. 15 september 2010, nr. 13538) besloten de verhoging van enkele persoonsgebonden tarieven deels te compenseren.

Inmiddels is besloten om tevens de verstrekking van tachograafkaarten tevens over te dragen aan KIWA N.V. Deze overdracht van taken vindt plaats per 1 oktober 2010. Hierdoor is eveneens een aanpassing van de Regeling tachograafkaarten noodzakelijk, waarbij voor 2010 een gedeeltelijke compensatie wordt doorgevoerd voor de afdracht van BTW. De onderhavige regeling bevat een wijziging van de Regeling tachograafkaarten ten aanzien van bestuurskaarten, bedrijfskaarten of werkplaatskaarten, die nodig zijn om taxivervoer te mogen verrichten. Het tarief voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een tachograafkaart wordt door de aanpassing verlaagd. De wijziging van de Regeling tachograafkaarten treedt in werking per 1 oktober 2010, de datum van overdracht van de verstrekking van tachograafkaarten aan KIWA N.V.

De Minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven