Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 23 september 2010, nr. 152469, houdende wijziging van het Instellingsbesluit kennisgroepen LNV (wijziging einddatum Evaluatiecommissie Q-koorts)

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 29, zesde lid, wordt ‘1 oktober 2010’ vervangen door: 1 december 2010.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

Met het onderhavige wijzigingsbesluit wordt de instellingsperiode van de Evaluatiecommissie Q-koorts verlengd. Deze commissie is ingesteld met ingang van 19 januari 2010 en heeft tot taak te onderzoeken hoe de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de aanpak en bestrijding van de Q-koorts ter hand hebben genomen en welke lessen daaruit kunnen worden getrokken voor de toekomst. De commissie betrekt daarbij op aanbeveling van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in haar onderzoek ‘de balans tussen de verantwoordelijkheid van de overheid voor veiligheid (in dit geval epidemieën/ besmettingen) en die van de ondernemer en/of andere betrokken organisaties’1.

Bij brief van 27 augustus2 heb ik, mede namens mijn collega van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Tweede Kamer der Staten-Generaal geïnformeerd over het verzoek van de commissie om de commissie extra tijd te gunnen, zodat zij haar evaluatieonderzoek zorgvuldig kan afronden. In de brief is uiteengezet waarom wij hebben besloten om het verzoek van de commissie in te willigen. Onderhavig wijzigingsbesluit regelt de verlenging van de instellingsperiode.

Dit wijzigingsbesluit valt niet binnen de reikwijdte van de afspraken over vaste verandermomenten (VVM)3, aangezien het geen algemeen verbindende voorschriften bevat.

Het wijzigingsbesluit heeft geen bedrijfseconomische gevolgen en veroorzaakt geen administratieve lasten.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.


XNoot
1

Kamerstukken II 2009/10, 28 286, nr. 386.

XNoot
2

Kamerstukken II 2009/10, 28 286, nr. 427.

XNoot
3

Kamerstukken II, 29 515, nr. 243 en Kamerstukken II 2009–2010, 29 515, nr. 309.

Naar boven