Besluit houdende wijziging van het Subsidieprogramma innovatieprogramma kaderrichtlijn water

7 december 2009

Nr. CEND/HDJZ-2009/1312 sector WAT

Hoofddirectie Juridische Zaken

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

Gelet op artikel 2, eerste lid, onder b, en tweede lid, van de Kaderregeling subsidies duurzaamheid verkeer en waterstaat;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan paragraaf 4 van de bijlage bij artikel 1 van het besluit van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat van 17 september 2009, nr. CEND/HDJZ-2009/852 sector WAT, houdende vaststelling van het Subsidieprogramma Innovatieprogramma Kaderrichtlijn Water (Stcrt. 2009, 14153) wordt na onderdeel 12 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • 13. Subsidiabele loonkosten mogen worden berekend overeenkomstig het bepaalde in artikel 12, tweede lid, van de kaderregeling.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

TOELICHTING

Op grond van artikel 2, tweede lid, van de Kaderregeling subsidies duurzaamheid verkeer en waterstaat (verder: kaderregeling) kan een subsidieprogramma gewijzigd worden. Na bekendmaking van het Subsidieprogramma Innovatieprogramma Kaderrichtlijn Water bleek dat abusievelijk geen toepassing was gegeven aan artikel 12, tweede lid, van de kaderregeling. Dit artikel maakt het mogelijk om loonkosten te berekenen op basis van een zogenaamd integraal uurtarief. Aangezien veel aanvragers van deze mogelijkheid gebruik wensen te maken, wordt deze omissie in dit besluit hersteld.

Indien een integraal uurtarief wordt gehanteerd, moet dit tarief op grond van artikel 12, derde lid, van de kaderregeling worden berekend op basis van een binnen de organisatie van de aanvrager gebruikelijke en controleerbare methodiek, gebaseerd op bedrijfseconomische en maatschappelijk aanvaardbare grondslagen en onderbouwd met een accountantsverklaring. Op grond van artikel 12, vierde lid, is het integraal uurtarief samengesteld uit de directe loonkosten en de indirecte kosten en betreft het uitsluitend de kosten uit de gewone bedrijfsvoering en bevat het geen winstopslag. Indien geen integraal uurtarief wordt gehanteerd, kan de aanvrager verzoeken een uurtarief van € 35,– toe te passen.

Administratieve lasten

Dit Besluit is ter toetsing aan het Adviescollege toetsing administratieve lasten (Actal) voorgelegd. Het College heeft gegeven de selectiecriteria van Actal besloten het ‘Besluit houdende wijziging van het Subsidieprogramma innovatieprogramma kaderrichtlijn water’ niet te selecteren voor een toets op de gevolgen voor de administratieve lasten voor bedrijven.

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat,

J.C. Huizinga-Heringa.

Naar boven