Besluit van de Minister van Buitenlandse Zaken van 19 november 2009, nr. DZO-0843/2009, tot vaststelling van een subsidieplafond op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Matra-Programma subsidieplafond 2010)

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Gelet op de artikelen 6, 7 en 10 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken1;

Gelet op de artikelen 2.2 en 2.3, sub a, b en c, van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 20062;

Besluit:

Artikel 1

Voor subsidieverlening op grond van de artikelen 2.2 en 2.3, onder a, b en c, van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 geldt voor de periode 1 januari 2010 tot en met 31 maart 2010 in het kader van het Matra-Programma een subsidieplafond van € 0,–.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het geplaatst wordt en vervalt met ingang van 1 april 2010.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

namens deze:

de Directeur-Generaal Europese Samenwerking,

I.M. de Jong.

TOELICHTING

In de Memorie van Toelichting bij de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor 2010 is vermeld dat eind 2008 is gestart met een herziening van het Matra-programma, die erop is gericht om – met behoud van de belangrijkste karakteristieken – de relevantie en doelmatigheid van het programma te vergroten, om daarmee beter aan te sluiten bij de huidige uitdagingen. De herziening is inmiddels afgerond en ook aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal aangeboden. Voordat de herziening in de praktijk operationeel kan zijn, dienen de daarvoor benodigde subsidiebeleidsregels te worden gefinaliseerd. Deze zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 worden bekendgemaakt, evenals de middelen die in 2010 voor het Matra-Programma beschikbaar zullen zijn. Bij die gelegenheid zal ook het Programma voor 2010 worden opengesteld.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

namens deze:

de Directeur-Generaal Europese Samenwerking,

I.M. de Jong.

Naar boven