Wijziging van het Besluit aanwijzing ambtenaren VROM-regelgeving van 26 oktober 2009, nr. BJZ2009059251

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

Gelet op artikel 18.4 van de Wet milieubeheer;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 18 van het Besluit aanwijzing ambtenaren VROM-regelgeving wordt ‘titel 9.2 en 9.3 van de Wet milieubeheer’ vervangen door: de titels 9.2 tot en met 9.4 van de Wet milieubeheer.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dag van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 26 oktober 2009

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

TOELICHTING

De Minister van VROM heeft bij besluit van 9 juli 2009, nr. BJZ2009045511, de Regeling aanwijzing ecodesign-producten vastgesteld (Staatscourant 20 juli 2009, nr. 10887). Bij deze regeling zijn overeenkomstig het bepaalde in artikel 9.4.4 van de Wet milieubeheer regels gesteld met betrekking tot het ecologisch ontwerp van categorieën energieverbruikende producten en de verstrekking van informatie over die producten.

Op grond van het Besluit aanwijzing ambtenaren VROM-regelgeving is de VROM-Inspectie belast met het toezicht op de naleving van deze regeling. In overleg met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is vastgesteld, dat het efficiënt is dat de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) aandacht schenkt aan het toezicht op de naleving van deze regelgeving in samenhang met het toezicht op andere regelgeving die voor deze categorieën van producten geldt.

Daarom heb ik in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten, dat – naast de VROM-Inspectie – ook de hoofdinspecteurs en de controle-ambtenaren van VWA worden belast met het toezicht op de naleving van deze regelgeving. De hoofdinspecteurs en controle-ambtenaren van de VWA zijn thans reeds bevoegd om toezicht uit te oefenen op de naleving van het bepaalde krachtens titel 9.2 en 9.3 van de Wet milieubeheer, alsmede de EG-verordening registratie, evaluatie en autorisatie van chemische stoffen. Hun bevoegdheid wordt thans uitgebreid met het toezicht op de naleving van het bepaalde krachtens titel 9.4 van de Wet milieubeheer.

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer,

J.M. Cramer.

Naar boven