Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 1 september 2009, nr. MEVA/BO-2946785, houdende wijziging van de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en opleiding tot physician assistant in verband met de aanvraagtermijnen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3 van de Kaderwet VWS-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en opleiding tot physician assistant1 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 3 wordt ‘1 augustus’ vervangen door: 1 november.

B

In artikel 5 wordt ‘1 mei’ vervangen door: 1 juli.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

De opleidingen tot physician assistant en advanced nurse practitioner worden gesubsidieerd op basis van de Subsidieregeling opleiding tot advanced nurse practitioner en physician assistant (Stcrt 2006, nr. 223). Deze subsidieregeling behoeft aanpassing van de termijnen voor het indienen van de aanvraag tot verlening van de subsidie en de aanvraag tot vaststelling van de subsidie. De onderhavige regeling voorziet hierin.

De datum voor het indienen van aanvragen tot verlening van de subsidie is verschoven van 1 augustus naar 1 november van het jaar t, waarbij t staat voor het jaartal waarin het desbetreffende cohort studenten instroomt. Door een wijziging van de procedure voor de verdeling van de opleidingsplaatsen over de hogescholen, is het is met ingang van het studiejaar 2009–2010 niet eerder dan in oktober van het jaar t bekend hoeveel studenten de desbetreffende opleidingen bij welke hogeschool zullen volgen.

De datum voor het indienen van aanvragen tot vaststelling van de subsidie is verschoven van 1 mei naar 1 juli van het jaar t + 3. In de praktijk blijkt de tijd tussen het einde van de langst durende opleiding, te weten op 1 maart van het jaar t + 3, en de sluiting van de aanvraagtermijn, namelijk op 1 mei van het jaar t + 3, te kort voor het indienen van de aanvraag tot vaststelling van de subsidie. Daarom wordt de termijn met enkele maanden verlengd tot 1 juli van het jaar t + 3. Vooral ten behoeve van hogescholen die beide opleidingen verzorgen, kent de regeling met het oog op de beperking van de administratieve lasten slechts één termijn voor het indienen van aanvragen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven