Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 28 augustus 2009, nr. 14342, houdende wijziging van de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

Gelet op de artikelen 2 en 4 van de Kaderwet LNV Subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4a, vierde lid, van de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties, komt als volgt te luiden:

  • 4. Het subsidieplafond voor de in artikel 2 genoemde categorieën subsidies gezamenlijk voor 2009 is:

    • a. voor het project Grensmaas: € 3.134.000,–;

    • b. voor het project Zandmaas Pakket I: € 670.000,–;

    • c. voor de Nadere Uitwerking voor het Rivierengebied: € 600.000,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2009.

De regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 28 augustus 2009

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

TOELICHTING

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties (hierna: PNB-Regeling) gewijzigd. De PNB-Regeling voorziet in de subsidiëring en verwerving van grond en de vergoeding van de kosten voor beëindiging van pachtovereenkomsten ten behoeve van de realisatie van de rijksprojecten Grensmaas, Zandmaas Pakket I en de Nadere Uitwerking voor het Rivierengebied (NURG).

Ingevolge artikel 4a van de PNB-Regeling wordt jaarlijks een subsidieplafond vastgesteld voor het project Grensmaas, het project Zandmaas Pakket I en NURG. In deze wijzigingsregeling wordt het subsidieplafond voor 2009 vastgesteld.

In afwijking van mijn besluit om in het kader van een verdere professionaliseringsslag bij de overheid, als algemeen uitgangspunt voor de inwerkingtreding van LNV-regelgeving twee vaste data te hanteren, te weten 1 januari en 1 juli,1 treedt dit wijzigingsbesluit ingevolge artikel II in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

In mijn besluit inzake de vaste data voor inwerkingtreding van LNV-regelgeving heb ik reeds aangegeven, dat indien de voordelen van de vaste data niet opwegen tegen de kosten die gepaard gaan met latere inwerkingtreding, een uitzondering gemaakt kan worden op de vaste data voor inwerkingtreding. Daar is in het voorliggende geval sprake van, omdat zonder vaststelling van het subsidieplafond in 2009 geen afhandeling van subsidieaanvragen kan plaatsvinden en bijzondere voorzieningen zullen moeten worden getroffen voor de tegemoetkoming in kosten gemaakt voor de hierboven genoemde rijksprojecten.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.


XNoot
1

Tweede Kamer, vergaderjaar 2007–2008, 29 515 en 31 201, nr. 243.

Naar boven