Kennisgeving terinzagelegging ontwerp Wijzigingsverordening 2024 Omgevingsverordening Limburg en ontwerp Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg

Van 29 mei tot en met 9 juli 2024 liggen ontwerpen van de Wijzigingsverordening 2024 Omgevingsverordening Limburg en de Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg ter inzage. Gedurende deze periode bestaat voor een ieder de gelegenheid daarover zienswijzen kenbaar te maken.

Toelichting

Op 1 januari 2024 is de Omgevingsverordening Limburg in werking getreden. Het is de verordening op grond van artikel 2.6 van de Omgevingswet.

Het voorliggende ontwerp van de Wijzigingsverordening bevat de volgende onderwerpen:

  • 1.

    Diverse aanpassingen normeringskaarten wateroverlast;

  • 2.

    Wijziging instructieregels grote bedrijfskavels;

  • 3.

    Wijziging instructieregels zonneparken;

  • 4.

    Vrijstelling onderzoeksboringen in het Beschermingsgebied Einstein Telescope.

Op 1 januari 2024 is de Omgevingsverordening Limburg in werking getreden. Het is de verordening op grond van artikel 2.6 van de Omgevingswet.

Samen met het ontwerp van de Wijzigingsverordening ligt het ontwerp van de Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg ter inzage. Aan de hand van deze beleidsregel zullen Gedeputeerde Staten in het kader van ontheffingverlening beoordelen of sprake is van ‘regionale meerwaarde’ bij bedrijfskavels groter dan 5 hectare.

Waar en wanneer kunt u het ontwerp van de Wijzigingsverordening 2024 Omgevingsverordening Limburg en het ontwerp van de Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg inzien?

De ontwerpen liggen van 29 mei tot en met 9 juli 2024 voor een ieder ter inzage in het Provinciehuis (Gouvernement aan de Maas), Limburglaan 10, te Maastricht, op werkdagen van 7.30 tot 18.30 uur.

De ontwerpen van de Wijzigingsverordening en van de Beleidsregel kunnen ook worden ingezien op https://www.limburg.nl/onderwerpen/omgeving/omgevingsverordening-limburg/

Het ontwerp van de Wijzigingsverordening, inclusief de kaartbeelden, is ook te vinden op: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/document?documentID=/akn/nl/act/pv31/2023/omgevingsverordening

Hoe dient u uw zienswijze in?

Gedurende de termijn van terinzagelegging (29 mei tot en met 9 juli 2024) kan een ieder bij voorkeur per e-mail of per post, maar desgewenst ook mondeling, zienswijzen kenbaar maken over beide ontwerpen.

Per e-mail:

U kunt uw zienswijze per e-mail sturen naar postbus@prvlimburg.nl, ter attentie van ‘cluster Ruimte’ en onder vermelding van "Zienswijze ontwerp Wijzigingsverordening 2024 Omgevingsverordening Limburg" en/of "Zienswijze Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg".

Let op: een scan van de ondertekende zienswijze moet als bijlage bij de e-mail worden bijgevoegd.

Per post:

U kunt uw zienswijze per post sturen:

Gedeputeerde Staten van Limburg

Cluster Ruimte

Postbus 5700

6202 MA Maastricht

onder vermelding van "Zienswijze ontwerp Wijzigingsverordening 2024 Omgevingsverordening Limburg" en/of "Zienswijze Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg”.

Vermeld in elk geval uw naam, adres- en contactgegevens en uw handtekening.

Mondeling:

Als u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, moet dit gebeuren binnen de inzagetermijn. Houd u er rekening mee dat u hiertoe tijdig via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres een afspraak maakt.

Vervolgtraject

De ingekomen zienswijzen worden verwerkt in een zienswijzennota. De zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming over de vaststelling van de Wijzigingsverordening en de Beleidsregel. Alle indieners van een zienswijze ontvangen een exemplaar van een zienswijzennota met daarin de reactie op hun zienswijze.

De vaststelling van de Wijzigingsverordening 2024 Omgevingsverordening Limburg door Provinciale Staten vindt naar verwachting in het najaar van 2024 plaats.

De Beleidsregel regionale meerwaarde grote bedrijfskavels Limburg zal door Gedeputeerde Staten worden vastgesteld.

Meer informatie

Voor nadere informatie over de ter inzage liggende stukken kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met telefoonnummer +31 (43) 389 99 99 of per e-mail: omgevingsverordening@prvlimburg.nl.

Naar boven