Kennisgeving terinzagelegging ontwerp Addendum Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027 met Milieu Effect Rapport

Ontwerp-besluit tot het vaststellen van Addendum Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027 (RWP)

Besluit tot het in ontwerp vaststellen van het addendum op het Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027 (RWP) inclusief plan-MER

Gedeputeerde Staten hebben het ontwerp van het addendum Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027 (RWP) en het bijbehorende Milieu Effect Rapport (MER) op 1 oktober in ontwerp vastgesteld.

Met het RWP werkt de provincie aan schoon, voldoende en veilig water, een vitale bodem en klimaatadaptatie. Dit zijn bouwstenen voor een duurzame klimaatbestendige leefomgeving, ook op de lange termijn. Het bestaande RWP blijft ongewijzigd van kracht. De doelen tot en met 2027 van het provinciaal beleid voor wat betreft water en bodem worden niet aangepast. De aanvulling betreft nieuwe ontwikkelingen sinds de vaststelling van het RWP eind 2021 en met name het verwerken van de consequenties van ‘Water en Bodem sturend’.

De aanpak van het RWP wordt met dit addendum verder aangevuld ten behoeve van de reeds bestaande doelen.

Met ingang van 21 oktober tot en met 2 december 2024 kan er bij Gedeputeerde Staten een zienswijze worden ingediend op het ontwerp van het addendum RWP en het plan-MER.

Inzien

Met ingang van 21 oktober tot en met 2 december kunt u het besluit tot het vaststellen van het ontwerp addendum en het Addendum inclusief het plan-MER inzien via:

  • www.brabant.nl/addendumrwp22-27- u komt dan in de Brabantse viewer voor omgevingsdocumenten;

  • de officiële publicatie in het Provinciaal Blad met nummer 15804;

  • de viewer Regels op de kaart in het Omgevingsloket. U kunt het document ook zoeken op naam of door het ingeven van het kenmerk van dit besluit: /akn/nl/act/pv30/2024/2_24_64

Op verzoek kunt u de stukken tijdens openingstijden inzien op het Provinciehuis, Brabantlaan 1, ‘s-Hertogenbosch. Als u daarvan gebruik wilt maken, verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via het Brabantloket, bereikbaar op 073 6812812. 

Reageren

U kunt zowel digitaal als schriftelijk reageren. Het is niet nodig uw reactie op meerdere wijzen in te dienen, enkel digitaal óf schriftelijk is voldoende.

  • Bij voorkeur reageert u eenvoudig en direct via www.brabant.nl/addendumrwp22-27

    In de periode van terinzagelegging treft u daar in de rode balk boven de kaart een reactieknop: het vierkantje met pen. Dit opent een speciaal formulier waar u uw reactie kunt intypen of een bijlage met uw reactie kunt toevoegen. U krijgt automatisch een ontvangstbevestiging als bewijs van een geslaagde indiening van uw reactie.

  • U kunt uw reactie ook schriftelijk inbrengen. Dit is niet nodig als u digitaal uw reactie heeft ingebracht. Wij verzoeken u uw brief te richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC, ‘s-Hertogenbosch onder vermelding van kenmerk  C2344538.

Uw zienswijze moet verzonden zijn binnen de termijn voor het indienen van zienswijzen, dus uiterlijk op 2 december 2024.

Privacy

De provincie Noord-Brabant hecht aan privacy. Daarom zorgt zij voor een betrouwbare en zorgvuldige bescherming van de aan haar toevertrouwde persoonsgegevens. Met het indienen van een reactie geeft u toestemming om uw gegevens te gebruiken voor de besluitvorming over dit dossier, bijvoorbeeld door het vermelden van uw reactie in de Nota van zienswijzen. Als u daar bezwaar tegen hebt, kunt u dat in uw zienswijze aangeven.

Naar boven