KENNISGEVING ONTWERP-LUCHTHAVENBESLUIT, LUCHTHAVEN TEUGE

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 31 augustus 2021 het ontwerp-luchthavenbesluit vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak. Het ontwerp-luchthavenbesluit ligt van 6 september tot en met 17 oktober 2021 ter inzage, samen met de bijbehorende stukken. Iedereen kan in deze periode een reactie geven op dit ontwerp in de vorm van een zienswijze.

Op 14 september 2021 vindt een online informatiebijeenkomst plaats.

 

Wat is de inhoud van het luchthavenbesluit?

Met de vaststelling van het luchthavenbesluit wordt de Omzettingsregeling luchthaven Teuge vervangen. Het luchthavenbesluit verschilt op een aantal onderdelen van de nog geldende omzettingsregeling. Onder andere zijn twee onverharde banen voor zweefvliegtuigen vervallen, moet het naderende vliegverkeer via het aanvliegpunt naar de luchthaven komen en is de geluidsruimte gehalveerd [- 3 dB(A)-correctie].

Voordat het luchthavenbesluit door Provinciale Staten wordt vastgesteld wordt eerst een ontwerp-luchthavenbesluit ter inzage gelegd. Provinciale Staten stellen het definitieve luchthavenbesluit vast.

 

Waar kunt u het ontwerp-luchthavenbesluit vinden?

De digitale versie van het ontwerp-luchthavenbesluit vindt u op de provinciale website:

www.gelderland.nl/lhbteuge-ontwerp 

Tijdens de inzage periode kunt u de stukken ook inzien bij de balie van het provinciehuis, Markt 11, 6811 CG Arnhem. De balie is open op werkdagen van 07.30-18.00, op vrijdag tot 17.00 uur.

De stukken liggen ook ter inzage bij gemeente Voorst op de locatie Hietweideweg 20 in Twello. Zie voor openingstijden www.voorst.nl.

 

Hoe kunt u reageren?

Binnen de periode waarbinnen het ontwerp-luchthavenbesluit ter inzage ligt kunt u met een zienswijze hierop reageren. Dat kan digitaal, schriftelijk of mondeling. Digitaal via de website heeft de voorkeur. Uw zienswijze staat gelijk goed in het systeem en u ontvangt direct een ontvangstbevestiging:

 

  • 1.

    · Digitaal: dien uw reactie in via de website. Een link naar deze website vindt u vanaf 6 september 2021 op www.gelderland.nl/lhbteuge-ontwerp

  • 2.

    · Schriftelijk: stuur uw reactie aan het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Graag onder vermelding van ontwerp-luchthavenbesluit, zaaknummer 2020-007324.

  • 3.

    · Mondeling: neem op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur contact op met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99.

     

Online informatiebijeenkomst

Op 14 september 2021 vindt van 19.00-20.00 uur een informatiebijeenkomst plaats. Via een livestream kunt u deze informatiebijeenkomst volgen. Dit is de link: https://vimeo.com/event/1129172

Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven op de procedure en inhoud van het ontwerp-luchthavenbesluit en kunt u vragen stellen. Aanmelden is niet nodig.

 

Hoe gaat het verder?

De binnengekomen reacties worden verwerkt in een zienswijzenota. Alle indieners ontvangen deze nota. Hierin kunt u lezen of de reacties hebben geleid tot een aanpassing in het definitieve luchthavenbesluit. Gedeputeerde Staten leggen luchthavenbesluit ter vaststelling voor aan Provinciale Staten in het januari 2022.

Het definitieve luchthavenbesluit wordt opnieuw zes weken ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen tegen de vaststelling van dit besluit beroep instellen. Meer informatie over het instellen van beroep staat in de kennisgeving over het nog te nemen definitieve besluit.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over het ontwerp-luchthavenbesluit? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Provincieloket, telefoonnummer 026 359 99 99.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Commissaris van de Koning van Gelderland

Naar boven