Vragen van de leden De Groot, Diertens en Van Meenen (allen D66) aan de Staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en van Economische Zaken over de oproep om een gezonde voedselomgeving te bevorderen (ingezonden 26 april 2017).

Vraag 1

Wat vindt u van de oproep van 12 voedselwetenschappers gedaan in NRC Handelsblad van 25 april jl.?1

Vraag 2

Bent u bereid om samen met Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de sectororganisaties in het onderwijs deze personen uit te nodigen voor overleg? Zo nee, waarom niet?

Vraag 3

Klopt het dat Dunkin’ Donuts het plan zou hebben vestigingen te openen in scholen en ziekenhuizen? Zijn bij u andere fastfoodketens met dergelijke voornemens bekend? Wat vindt u daarvan?

Vraag 4

Hoe ziet u de eventuele vestiging van een fastfoodketen op een school in relatie tot de aangenomen motie over het gezond maken van alle schoolkantines per 1-1-20172?

Vraag 5

Hoe verhoudt volgens u de slotverklaring van de Voedseltop – «We maken de gezonde keuze makkelijker en aantrekkelijk. Voor consumenten moet het mogelijk zijn om lekker en gezond te eten door gezond aanbod in de schappen van de supermarkt, in de horeca, in zorginstellingen, onderweg, op het werk, op school en bij de sportclub»3 – zich tot de in de oproep geuite trend?

Naar boven