Vragen van het lid Paulus Jansen (SP) aan de minister en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over de benoeming van de raadsleden van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) (ingezonden 26 juli 2012 ).

Vraag 1

Kan worden aangegeven welke activiteiten afgelopen jaar ontplooid zijn door de drie kennisplatforms waarin wordt verwezen1 in de Nota naar aanleiding van het verslag bij wetsvoorstel 32 323, welke kennisplatforms bedoeld waren om te voorzien in de lacune ontstaan door het opheffen van de Adviesraad Gevaarlijke Stoffen?

Vraag 2

Hoe vaak is het Strategisch Kennis Platform2 (SKP) afgelopen jaar bij elkaar geweest?

Vraag 3

Kunt u in het licht van de ondernomen activiteiten van de diverse kennisplatforms de volgende conclusie uit de Nota naar aanleiding van het verslag nader onderbouwen: «Hiermee acht het kabinet de samenwerking op het gebied van de strategische kennis voldoende gewaarborgd.»

Toelichting:

Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen terzake van het lid Paulus Jansen (SP), ingezonden 24 juli 2012 (vraagnummer 2012Z14714).


X Noot
1

32 323 nr. 6, pag.2: «Daarnaast zijn de tactische taken (risicoanalyse en rekenmethoden en het opzetten en onderhouden van de kennisinfrastructuur) in drie kennisplatforms ondergebracht, te weten:

  • relEVant, een door de provincies geïnitieerd netwerk voor externe veiligheid;

  • het kennisplatform Externe veiligheid met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, overheid, TNO, RIVM, Universiteiten en de AGS;

  • het specialistenforum voor risicoanalyses voorgezeten door het RIVM. Hierin is nagenoeg alle in Nederland beschikbare expertise op het gebied van rekenmethoden vertegenwoordigd.»

X Noot
2

32 323, nr. 6, pag.3: «Daarnaast heeft het kabinet in haar reactie op het AGS-advies «Veiligheid vereist kennis» aangekondigd dat er een strategisch kennisplatform (SKP) zal worden opgezet. Inmiddels heeft op 6 oktober 2008 een eerste en op 13 januari jl. een tweede bijeenkomst plaatsgevonden. Doelen zijn het afstemmen van onderzoek, initiëren van samenwerking tussen kennisinstellingen en het vaststellen van de kennisbehoefte bij afnemers van kennis. Deelnemers aan dit platform zijn afkomstig uit het bedrijfsleven, kennisinstituten (RIVM, TNO, TU Delft e.d.). Bedoeling is dat het SKP één tot meerdere keren per jaar bijeen komt».

Naar boven