33 118 Omgevingsrecht

34 986 Aanvulling en wijziging van de Omgevingswet, intrekking van enkele wetten over de fysieke leefomgeving, wijziging van andere wetten en regeling van overgangsrecht voor de invoering van de Omgevingswet (Invoeringswet Omgevingswet)

EM1 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Vastgesteld 18 oktober 2022

De vaste commissies voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving2 en voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit3 hebben de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bij brief van 11 oktober 2022 gevraagd of hij bezwaar had tegen deelname van Deloitte aan een gesprek in de Eerste Kamer. Tevens hebben zij hem gevraagd om toestemming voor deelname van een ambtenaar.

De Minister heeft op 17 oktober 2022 gereageerd.

De commissie brengt bijgaand verslag uit van het gevoerde schriftelijk overleg.

De griffier van de vast commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving, Dragstra

BRIEF VAN DE VOORZITTER VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR INFRASTRUCTUUR, WATERSTAAT EN OMGEVING

Aan de Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening

Den Haag, 11 oktober 2022

Bij brief van 26 augustus 2022 hebt u de Eerste Kamer onder meer de Eindrapportage Quick Scan Go Live DSO LV aangeboden.4 Deze rapportage is opgesteld door Deloitte in opdracht van de directeur realisatie Digitaal Stelsel Omgevingswet, de heer Groothedde, die is verbonden aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De commissies voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving en Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zouden graag op 18 oktober aanstaande een gesprek voeren met medewerkers van Deloitte over de bevindingen in de rapportage. Aangezien het Ministerie van BZK opdrachtgever is van het onderzoek en de rapportage een onderwerp betreft dat onder uw verantwoordelijkheid valt, vernemen de commissies graag of u bezwaar hebt tegen deelname van opdrachtnemer Deloitte aan het genoemde gesprek. Tevens vragen zij u om toestemming voor deelname van de heer Groothedde of een andere ambtenaar van het Ministerie van BZK die bij het verlenen van de opdracht aan Deloitte betrokken was.

Wellicht ten overvloede kan ik u melden dat aan het genoemde gesprek ook het Adviescollege ICT-toetsing deelneemt, dat op 10 oktober jl. op verzoek van de Eerste Kamer een nieuw advies heeft uitgebracht over het Digitaal Stelsel Omgevingswet.

Hoogachtend, mede namens de voorzitter van de commissie voor Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,Hoo

De voorzitter van de commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving, H.J. Meijer

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR VOLKSHUISVESTING EN RUIMTELIJKE ORDENING

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 17 oktober 2022

Hierbij bied ik u mijn reactie aan op het verzoek van de commissies voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) om op 18 oktober aanstaande een gesprek te voeren met Deloitte en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de bevindingen in de Eindrapportage Quick Scan Go Live DSO LV (170790.28U).

Op 26 augustus jl. is de eindrapportage Quick Scan Go Live DSO LV van Deloitte als bijlage bij de brief over de inwerkingtreding Omgevingswet aan uw Kamer aangeboden.5

Hierbij laat ik uw Kamer weten geen bezwaar te hebben tegen het verzoek om een medewerker van Deloitte in gesprek te laten gaan met de Eerste Kamer over de bevindingen van de Deloitte-rapportage. Tevens kan ik naar aanleiding van uw verzoek mededelen dat ook de heer Groothedde, directeur realisatie Digitaal Stelsel Omgevingswet, via een digitale link aan kan sluiten. Dit zoals besproken met uw griffie.

De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, H.M. de Jonge


X Noot
1

De letters EM hebben alleen betrekking op 33 118.

X Noot
2

Samenstelling:

Atsma (CDA), De Boer (GL), Van Dijk (SGP), Pijlman (D66), Klip-Martin (VVD), Baay-Timmerman (50PLUS), A.J.M. van Kesteren (PVV), arbouw (VVD), Bezaan (PVV), Fiers (PvdA), Dessing (FVD), Geerdink (VVD), Janssen (SP), Kluit (GL), Van der Linden (Fractie-Nanninga), Meijer (VVD) (voorzitter), Moonen (D66), Nicolaï (PvdD), Prins (CDA), Recourt (PvdA), Rietkerk (CDA), vacant (GL), Verkerk (CU), De Vries (Fractie-Otten), Van Pareren (Fractie-Nanninga), Raven (OSF) en Karakus (PvdA) (ondervoorzitter).

X Noot
3

Samenstelling:

Koffeman (PvdD), Faber-Van de Klashorst (PVV), Van Strien (PVV), Gerkens (SP), Atsma (CDA) (ondervoorzitter), Pijlman (D66), Schalk (SGP), Klip-Martin (VVD), Van Rooijen (50PLUS), Van Ballekom (VVD), Vos (VVD), Crone (PvdA), Dessing (FVD), Van Gurp (GL), Huizinga-Heringa (CU), Kluit (GL), Van der Linden (Fractie-Nanninga) (voorzitter), Meijer (VVD), Otten (Fractie-Otten), Prins (CDA), vacant (GL), Van der Voort (D66), Berkhout (Fractie-Nanninga), Raven (OSF), Karakus (PvdA) en N.J.J. van Kesteren (CDA).

X Noot
4

Kamerstukken I 2021/22, 33 118/34 986, EG.

X Noot
5

Kamerstukken I 2021/22, 33 118, EG.

Naar boven