81ste vergadering

Vrijdag 7 mei 2010

10.23 uur

Voorzitter: Verbeet

Tegenwoordig zijn 115 leden, te weten:

Agema, Anker, Aptroot, Azough, Bashir, Van Beek, Bilder, Biskop, Blanksma-van den Heuvel, Blok, Van Bochove, Boelhouwer, Van Bommel, Bosma, Bouchibti, Bouwmeester, Brinkman, Ten Broeke, Van der Burg, Cramer, Van Dam, Dezentjé Hamming-Bluemink, Dibi, Tony van Dijck, Dijsselbloem, Eijsink, Eski, Ferrier, Fritsma, Van Geel, Van Gent, Gerkens, Van Gerven, Graus, Van der Ham, Hamer, Harbers, Haverkamp, Heerts, Heijnen, Van Hijum, Ten Hoopen, Irrgang, Jacobi, Jager, Jansen, Joldersma, Jonker, Kalma, Karabulut, Knops, Koopmans, Koppejan, Koşer Kaya, Kraneveldt-van der Veen, De Krom, Laaper, Van Leeuwen, Leijten, Luijben, Marijnissen, Mastwijk, Van Miltenburg, De Mos, Neppérus, De Nerée tot Babberich, Omtzigt, Ortega-Martijn, De Pater-van der Meer, Pechtold, Pieper, Poppe, Van Raak, Roefs, Roemer, De Roon, De Roos-Consemulder, Rutte, Samsom, Sap, Schermers, Schinkelshoek, Schippers, Schreijer-Pierik, Smeets, Smits, Snijder-Hazelhoff, Spekman, Van der Staaij, Sterk, Tang, Teeven, Thieme, Timmer, Van Toorenburg, Uitslag, Ulenbelt, Van der Veen, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Verdonk, Vermeij, Vietsch, Van der Vlies, Voordewind, Vos, Jan de Vries, Waalkens, Weekers, Wiegman-van Meppelen Scheppink, Wilders, Willemse-van der Ploeg, De Wit en Yücel,

en de heer De Jager, minister van Financiën.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat het lid Wolbert zich heeft afgemeld.

Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Gelukkig zijn er nu ruim voldoende leden aanwezig om de vergadering te beginnen. Om die reden heb ik aan het begin wat tijd genomen.

Op verzoek van de fracties van de PVV, de VVD en de SP heb ik de Kamer op deze dag, vrijdag 7 mei 2010, om 10.15 uur bijeengeroepen. Ik stel op hun verzoek voor, een debat te houden over het steunprogramma voor Griekenland naar aanleiding van de brief van de minister van Financiën van 3 mei jongstleden, stuk nr. 21501-07, nr. 709. Dit debat zal worden gehouden in aanwezigheid van de minister van Financiën, die ik van harte welkom heet.

Ik stel voor, spreektijden te hanteren van 5 minuten per fractie en om aan het eind van de vergadering te stemmen over de eventueel ingediende moties.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven