Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat het Presidium de recessen voor het jaar 2008 heeft vastgesteld. De bijzonderheden zullen op de Kameragenda worden vermeld.

Op verzoek van de D66-fractie benoem ik in de algemene commissie voor Jeugd en Gezin het lid Van der Ham tot plaatsvervangend lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan de heer Roemer.

De heer Roemer (SP):

Voorzitter. Graag zou ik het verslag van het algemeen overleg inzake stad- en streekvervoer op de plenaire agenda geplaatst zien en wel na het meireces, zodat een toelichtende brief van de staatssecretaris daarbij betrokken kan worden.

De heer Mastwijk (CDA):

Ter aanvulling, mevrouw de voorzitter. Het is een uitvloeisel van het algemeen overleg van gisteren. Toen heeft de staatssecretaris aangegeven dat er om en nabij 10 mei aanstaande zal worden gestemd over een Europese verordening op dit punt. Ik zou het VAO zodanig willen plannen dat wij de uitkomst van die stemming in Brussel of Straatsburg – ik weet niet waar het precies plaatsvindt; ik kan het niet bijhouden – kunnen meenemen bij het VAO.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO op een nader te bepalen moment toe te voegen aan de agenda.

Daartoe wordt besloten.

De heer Roemer (SP):

Ik heb nog een verzoek. Ik kom zojuist uit een algemeen overleg over de IJzeren Rijn. Ook het verslag van dat AO zou ik graag op de plenaire agenda willen zetten en ook dit zou ik graag na het meireces doen, omdat wij ook over dit onderwerp nog een toelichtende brief van de minister krijgen. Dan heeft hij daar mooi drie weken de tijd voor.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO op een nader te bepalen moment toe te voegen aan de agenda.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven