35ste vergadering

Donderdag 25 januari 2007 25 januari 2007

12.30 uur

Voorzitter: Verbeet

Tegenwoordig zijn 108 leden, te weten:

Agema, Aptroot, Azough, Van Baalen, Van Beek, Besselink, Biskop, Blok, Van Bochove, Boekestijn, Van Bommel, Bouchibti, Bouwmeester, Ten Broeke, Van der Burg, Bussemaker, Van de Camp, Çörüz, Cramer, Crone, Van Dam, Depla, Dezentjé Hamming, Tony van Dijck, Jasper van Dijk, Dijsselbloem, Donner, Duyvendak, Eijsink, Ferrier, Van Gent, Gerkens, Van Gerven, Gesthuizen, Gill'ard, Graus, Griffith, Van Haersma Buma, Halsema, Van der Ham, Hamer, Haverkamp, Heerts, Van Heugten, Van Hijum, Ten Hoopen, Irrgang, Jacobi, Jager, Jansen, Kalma, Kant, Koopmans, Koppejan, Koşer Kaya, De Krom, Langkamp, Leerdam, Leijten, Luijben, Madlener, Marijnissen, Mastwijk, Van Miltenburg, Neppérus, De Nerée tot Babberich, Nicolaï, Omtzigt, Ormel, Ouwehand, De Pater-van der Meer, Pechtold, Peters, Poppe, Van Raak, Roefs, Roemer, De Rooij, De Roon, Rutte, Samsom, Schermers, Schinkelshoek, Schippers, Schreijer-Pierik, Smeets, Snijder-Hazelhoff, Spekman, Spies, Van der Staaij, Sterk, Teeven, Thieme, Ulenbelt, Van der Veen, Van Velzen, Verbeet, Verburg, Vermeij, Van der Vlies, Voordewind, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Wilders, De Wit, Wolbert, Wolfsen en Zijlstra.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Lempens, Van Leeuwen en Van Gijlswijk, wegens bezigheden elders.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die op de tafel van de griffier ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

Het is vandaag landelijke gedichtendag. In een van de ochtendbladen was het zelfs op de voorpagina geschreven. Met een sms'je kon u zelf deelnemen door een heel nieuwe gedichtenvorm, 160 tekens, te beoefenen. Ik heb zelf ook een poging gedaan. Als ik de hoofdprijs win, wat ik niet verwacht, gaat die vanzelfsprekend naar een goed doel.

Ik zal een gedicht voorlezen uit de bundel "Een lege plek om te blijven" uit 1975, geschreven door Rutger Kopland.

Ze wacht.

Ze wacht met oude thee en oude handen,

  • ik hou van haar, maar zonder veel

dorst en heimwee. Liefde is het einde

  • van een zachte dag, alleen de rode

lucht blijft over, de zon is onder. Ze

  • wacht en met de schemer komt de kat.

Hij duwt zijn koude rug tegen haar handen,

  • niet om haar, maar om zijn vacht.

Ik wens u allen heel veel genoegen met het lezen van gedichten. Zelf geniet ik daar ook van.

Naar boven