Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, dinsdag aanstaande te stemmen over de motie-Sipkes over verdubbeling van het quotum uitgenodigde vluchtelingen (25600-V, nr. 31).

Ik stel voor, te behandelen woensdag 16 februari bij het begin van de vergadering:

  • - Benoeming van een plaatsvervangend griffier (27005).

Ik stel voor, te behandelen donderdag aanstaande bij het begin van de vergadering:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 1999 (26830);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Binnenschepenwet in verband met de implementatie van richtlijn nr. 96/50/EG van de Raad van de Europese Unie van 23 juli 1996 betreffende de harmonisatie van de voorwaarden voor de afgifte van nationale vaarbewijzen voor binnenvaartuigen welke bij het goederen- en personenvervoer in de Gemeenschap gebruikt worden (PbEG L 235) (26583).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 22, 23 en 24 februari:

  • - het wetsvoorstel Gemeentelijke herindeling van West-Overijssel (26657).

Ik stel op verzoek van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor, in de vergaderingen van 21, 22 en 23 maart een hoofdlijnendebat te houden over:

  • - de brief van de minister en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het nader kabinetsstandpunt Toekomstige structuur uitvoering werk en inkomen (SUWI) (26448, nr. 7), met maximumspreektijden van 15 minuten voor PvdA, VVD en CDA, 12 minuten voor D66 en GroenLinks en 10 minuten voor de overige fracties.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Bos.

De heer Bos (PvdA):

Mevrouw de voorzitter! Wij hebben de afgelopen dagen een zinnige discussie gehad over de voorgestelde wijziging in de Wet FES. Volgens de fractie van de Partij van de Arbeid zijn er veel nieuwe relevante feiten in de discussie ingebracht, maar wij stellen het op prijs om op een aantal punten duidelijkheid te krijgen van de regering over de consequenties van de voorstellen. Daarbij speelt een rol dat het nog steeds erg moeilijk is om te zien wat de consequenties van de wetswijziging op middellange termijn zijn voor de beschikbare ruimte voor investeringen in versterking van de economische structuur. Het gaat hierbij om de inschatting van de mogelijkheid dat de middelen van het FES niet aansluiten op de vastgestelde investeringsprioriteiten. Is dan de flexibiliteit aanwezig om die aansluiting tot stand te brengen? Wij verzoeken de regering ons voor de eindstemming hiervan per brief op de hoogte te stellen.

Mevrouw Voûte-Droste (VVD):

Voorzitter! Iedere inzet die leidt tot een beter inzicht in een gedegen financieel beleid wordt door ons ondersteund, dus wij ondersteunen ook dit verzoek.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven