Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van 't Riet.

Mevrouw Van 't Riet (D66):

Voorzitter! Ik heb begrepen dat staatssecretaris Remkes niet van plan is om de stukken van de landsadvocaat openbaar te maken. De vaste commissie heeft in een procedurevergadering besloten daarover een brief te sturen. Ik verzoek u die door te geleiden naar het kabinet en erop aan te dringen dat die stukken aan het eind van de middag wel openbaar worden.

De voorzitter:

Ik neem aan dat het over hetzelfde gaat als waarom u gisteren vroeg. Dat verzoek is aan de staatssecretaris doorgegeven. Veel meer dan dat kan ik op dit moment dan ook niet doen. Ik neem aan dat er in de loop van de dag wel bericht van de staatssecretaris zal komen. Het lijkt mij dan het beste dat de vaste commissie een extra procedurevergadering houdt om te bezien hoe daar verder mee om te gaan.

Mevrouw Van 't Riet (D66):

Die is bij elkaar geweest. Het verzoek is aan de staatssecretaris gedaan en die heeft erop gereageerd.

De voorzitter:

Voorzover ik weet, is er bij de Kamer nog geen reactie van de staatssecretaris binnengekomen.

Mevrouw Van 't Riet (D66):

Niet schriftelijk?

De voorzitter:

Dat lijkt mij het enige wat hier telt. Op het moment datVoorzitter zo'n bericht er daadwerkelijk komt, lijkt mij dat beter verder geproce deerd kan worden via de vaste commissie. Morgen is er weer een regeling van werkzaamheden en dan kunnen wij hier zo nodig mee verdergaan.

De heer Reitsma (CDA):

Voorzitter! Volgens mij spreekt u wijze woorden. Wij zullen de brief moeten afwachten en als die er is en een enkele fractie er behoefte aan heeft om daarover nader te spreken voor het AO dat morgenochtend om 10.00 uur staat gepland, dan lijkt het mij inderdaad zinvol dat de vaste commissie bijeenkomt om te bezien welke stappen zij eventueel nog wil nemen en of dat nog consequenties heeft voor het geplande AO. Dat lijkt mij zorgvuldiger dan nu hier iets doen, want volgens mij kunnen wij op dit moment even niks.

Mevrouw Van 't Riet (D66):

Het is een dilemma, want de stukken zouden er dan morgenochtend voor 10.00 uur moeten zijn, terwijl de regeling pas om 13.00 uur is.

De voorzitter:

Neen, het is geen dilemma, want zolang wij geen antwoord hebben op de vraag die ik gisteren op uw verzoek aan de staatssecretaris heb voorgelegd, kan de Kamer noch de vaste commissie verder procederen. Ik zou niet weten wat wij anders kunnen doen dan hetgeen de heer Reitsma zojuist ook zei en ik u heb voorgesteld.

De heer Poppe (SP):

Voorzitter! Wat nog wel gevraagd kan worden, is dat de reactie van de staatssecretaris inderdaad nog in de loop van deze middag komt en niet in de loop van de avond, want ik heb begrepen dat het daar wel een beetje naar uitziet.

De voorzitter:

Dat had mevrouw Van 't Riet eigenlijk ook al gevraagd. Ik zal kijken wat ik daaraan kan doen, en dat is veel!

Naar boven