Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor 18, 19 en 20 februari:

  • - het wetsvoorstel Bepalingen verband houdende met de instelling van het Internationaal Tribunaal voor de vervolging van personen aansprakelijk voor genocide en andere ernstige schendingen van het internationale humanitaire recht, begaan op het grondgebied van Rwanda en van Rwandese burgers aansprakelijk voor genocide en andere van dergelijke schendingen, begaan op het grondgebied van buurlanden, tussen 1 januari 1994 en 31 december 1994 (24818);

  • - het wetsvoorstel Nieuwe regels omtrent de economische mededinging (Mededingingswet) (24707).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor 25, 26 en 27 februari:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Strafvordering betreffende het aanhangig maken van de zaak en de regeling van het onderzoek ter terechtzitting (herziening onderzoek ter terechtzitting) (24692).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 4, 5 en 6 maart:

  • - het wetsvoorstel Regels betreffende bijzondere verrichtingen op het gebied van de gezondheidszorg (Wet op bijzondere medische verrichtingen (24788);

  • - het wetsvoorstel Regeling van de inwerkingtreding van de algemene maatregel van bestuur van 26 maart 1996 tot wijziging van het Besluit vergunningen koolwaterstoffen continentaal plat 1996 (willekeurige afschrijving) (Stb. 214) (24671).

Ik stel voor, een groot aantal stukken van de lijst van werkzaamheden af te voeren. De nummers zullen in de Handelingen, na de ingekomen stukken, worden vermeld.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat het voor aanstaande maandag 3 februari van 11.15 uur tot 23.00 uur geplande wetgevingsoverleg van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over de Huursubsidiewet zal worden uitgesteld tot woensdag 5 februari a.s. tussen 's ochtends half tien en kwart over twaalf.

Het woord is aan de heer Van Boxtel.

De heer Van Boxtel (D66):

Voorzitter! Vanochtend is via de pers bekend geworden dat er een rapport is van de Economische controledienst waarin aangetoond wordt dat specialisten mogelijkerwijs frauduleus hebben gehandeld bij het indienen van declaraties. Ik zou aan minister Borst en minister Wijers willen vragen om zo snel mogelijk genoemd rapport ter beschikking te stellen van de Kamer en dat te voorzien van een eigen standpunt over de vraag hoe hiermee om te gaan, mede in het licht van de vervolgonderzoeken van de Economische controledienst, en om expliciet aan de orde te stellen of hierbij sprake is van echte fraude, ofwel blokkerende wet- en regelgeving waardoor men niet efficiënter kan werken, ofwel andere omstandigheden. Ik hoop dat de desbetreffende brief zo spoedig mogelijk naar de Kamer kan komen, eventueel met enig zicht op het moment waarop wij een wetsvoorstel krijgen op grond waarvan de specialisten geïntegreerd worden in het ziekenhuisbedrijf.

De heer Oudkerk (PvdA):

Voorzitter! Namens de PvdA-fractie wil ik dit verzoek van harte ondersteunen, met de nadruk op de laatste vraag naar de stand van zaken rond de voorbereidingen om te komen tot een geïntegreerde verstrekking vanwege het ziekenhuisbudget, met daarbij aangegeven een tijdplan.

De heer Lansink (CDA):

Voorzitter! Ook wij steunen dit voorstel. Zou ook kunnen worden uitgezocht wie gelast heeft tot dit onderzoek, ook om de vraag te kunnen beantwoorden of er sprake is van fraude dan wel van andere zaken, zoals de heer Van Boxtel opmerkt? Kunnen wij overigens meer van dit soort dingen verwachten?

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar de ministers van Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en van Economische Zaken.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Dittrich.

De heer Dittrich (D66):

Mijnheer de voorzitter! Vanmorgen heeft de vaste commissie voor Justitie een algemeen overleg gehouden over het beleid ten aanzien van alleenstaande minderjarige asielzoekers. Ik verzoek u het verslag van dit algemeen overleg op de agenda van volgende week te plaatsen voor een kort debat, zodat een motie ingediend kan worden over dat beleid. Ik vraag dit namens de meerderheid van genoemde commissie die bij het algemeen overleg van vanmorgen aanwezig was.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit verzoek te honoreren en het verslag van het algemeen overleg toe te voegen aan de agenda van volgende week, op een nader te bepalen tijdstip, met de daarvoor geldende beperkte spreektijd.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven