Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 18, 19 en 20 februari:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de jeugdhulpverlening in verband met medezeggenschap (24681);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet bedreigde uitheemse dier- en plantensoorten in verband met de instelling van een vast college van advies van het Rijk op het terrein van de bedreigde uitheemse dier- en plantensoorten (24801);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet gemeentelijke zorg voor houders van een voorwaardelijke vergunning tot verblijf in verband met de arbeidsplicht voor vergunninghouders (24819);

  • - het wetsvoorstel Regeling van het overleg over de integratie van minderheden (Wet overleg minderhedenbeleid) (24835);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet Luchtverkeer (bewijzen van bevoegdheid, bestrijding drank- en drugsgebruik) (24513).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 25, 26 en 27 februari:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet van 15 december 1993, houdende wijziging van het stelsel van stichtingsnormen en opheffingsnormen in de Wet op het basisonderwijs en van het huisvestingsstelsel in de Wet op het basisonderwijs en de Interimwet op het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs (Stb. 716) (25028).

Ik stel voor, het voorstel van rijkswet Goedkeuring van het op 17 mei 1994 te Parijs tot stand gekomen verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Franse Republiek inzake personencontrole op de luchthavens op Sint Maarten (Trb. 1994, 144) (24074, R1513), tot nader order van de agenda af te voeren. Dat kan dan worden behandeld in de loop van de maand april.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de D66-fractie benoem ik in:

  • - de vaste commissie voor Economische Zaken het lid Roethof tot plv. lid in plaats van het lid Jeekel;

  • - de commissie voor de Rijksuitgaven het lid Jeekel tot plv. lid in plaats van het lid Roethof.

Aangezien voor de stukken gedrukt onder de nummers 25155 en 25165 de termijnen zijn verstreken, stel ik voor, dat wat deze Kamer betreft, de daarbij ter stilzwijgende goedkeuring overgelegde stukken zijn goedgekeurd.

Ik stel voor, deze stukken voor kennisgeving aan te nemen.

Aangezien voor de stukken 25106, 25111, 25112, 25113 en 25174 de termijnen zijn verstreken, stel ik voor, deze stukken voor kennisgeving aan te nemen.

Ik stel voor, de stukken 22589, nr. 108, 24242, nr. 3, 24292 nr. 14, 25000-V, nrs. 50 en 52, 25000-VIII, nr. 59, en 25000-XIII, nrs. 31 en 32, voor kennisgeving aan te nemen.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rabbae.

De heer Rabbae (GroenLinks):

Voorzitter! Gisteren heeft de EO een televisieprogramma uitgezonden over het ronselen van minderjarige asielzoekers uit Nederland voor de prostitutie in Antwerpen, een ernstige zaak. Aanstaande donderdag is er een algemeen overleg over deze kwestie, met name de zogenaamde AMA's. Via u, voorzitter, wil ik de minister van Justitie en haar staatssecretaris vragen of zij met het oog op dat overleg hun licht willen werpen op onder andere de volgende twee punten.

In genoemde uitzending is geopperd dat de samenwerking tussen Justitie in België en Justitie in Nederland stokt als het gaat om deze problematiek.

Verder werden ernstige beschuldigingen geuit, ook door een wethouder van Antwerpen, in de richting van een aantal personen, met wie ook het OM contact heeft. Het zou dan ook een goede zaak zijn wanneer de bewindslieden deze zaak voor aanstaande donderdag in een brief aan de Kamer duidelijk maken.

De heer De Hoop Scheffer (CDA):

Met name het punt van het mogelijke gebrek aan samenwerking tussen Nederlandse en Belgische autoriteiten baarde en baart de CDA-fractie grote zorgen. Daarom steunen wij gaarne het voorstel van de heer Rabbae.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering met de grootste spoed door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven