7 Stemmingen Bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek en de Huisvestingswet naar aanleiding van de evaluatie van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wet uitbreiding Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek) (33797).

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen vooraf.

De heer Thom de Graaf (D66):

Voorzitter. Uit het debat zal de minister duidelijk geworden zijn dat wij forse twijfels hadden en dat wij een handreiking wilden doen. Ik heb onze handreiking zo geformuleerd dat met een minimale mogelijkheid de minister toch onze steun zou kunnen krijgen, hoezeer wij ook twijfels hadden. Hij heeft die mogelijkheid niet willen aannemen. Dat betreur ik en dat betekent ook dat mijn fractie tegen het wetsvoorstel zal moeten stemmen.

De heer Ruers (SP):

Voorzitter. De minister heeft de bezwaren die wij eerder hebben geformuleerd hier niet kunnen wegnemen. Het laatste verzoek dat wij hem hebben gedaan, is om ons in elk geval te informeren bij de volgende melding die er volgende week komt en ons daarbij kenbaar te maken wat de gemeenteraad heeft voorgesteld en hoe hij daarop heeft gereageerd. Dat blijkt hij niet met ons te willen delen. Dat doet voor ons wat dit betreft de deur dicht.

Mevrouw Ter Horst (PvdA):

Voorzitter. De fractie van de Partij van de Arbeid dankt de minister voor zijn toezegging om alsnog die evaluatie te laten doen en op grond daarvan zijn beslissing in de toekomst te nemen. Voor drie leden van de Partij van de Arbeid, te weten de leden Duivesteijn, Koole en Witteveen, zijn de waarborgen rond het treden in de grondrechten onvoldoende. Zij zullen tegen het voorstel stemmen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de VVD, de PvdA, minus de leden Koole en Witteveen, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en 50PLUS voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, D66, de PvdD en de OSF en de leden Koole en Witteveen ertegen, zodat het is aangenomen.

De vergadering wordt van 19.47 uur tot 20.35 uur geschorst.

Naar boven