De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Van Driel en Kox, wegens verblijf buitenslands in verband met deelname aan de parlementaire NAVO-Assemblee;

Hermans en Kneppers-Heijnert, wegens bezigheden elders;

Engels, wegens ziekte;

Ten Horn, Dölle en De Vries-Leggedoor wegens problemen met het openbaar vervoer.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De camera's die u hier in de vergaderzaal ziet, betekenen niet dat wij nu live op internet of televisie verschijnen. Tot uw verdriet, merk ik. Het is de bedoeling dat wordt uitgezocht hoe in de toekomst opnamen gemaakt moeten worden met het oog op de verspreiding via internet van de verslagen van de plenaire debatten. Het is een proef voor alleen intern gebruik. U kunt dus rustig doen wat u altijd doet.

De ingekomen stukken staan op een lijst die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het einde van deze editie.)

De voorzitter:

Op verzoek van de fractie van het CDA heb ik in verband met het vertrek van de heer Russell de heer Franken benoemd als eerste vicevoorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking. De heer Terpstra heb ik benoemd als vicevoorzitter van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid in plaats van de heer Franken.

Op verzoek van de fractie van GroenLinks heb ik de volgende leden in commissies aangewezen:

  • - tot lid van de commissie voor Economische Zaken mevrouw Böhler in plaats van de heer Thissen;

  • - tot leden van de commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse zaken mevrouw Strik en de heer Laurier in plaats van de heer Thissen.

Tevens heb ik het lidmaatschap van mevrouw Strik van de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking beëindigd.

Ik deel de Kamer mede dat voorgenomen beslissingen omtrent enkele ter instemming aangeboden JBZ-besluiten tijdens deze vergadering in de zaal ter inzage gelegd worden, conform het voorstel van de commissie voor de JBZ-Raad. Als aan het einde van de vergadering geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer heeft besloten conform dit advies.

De besluiten zijn als noot opgenomen aan het einde van deze editie.1

De voorzitter:

Op verzoek van de fractie van de SP stel ik voor, het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Strafvordering, het Wetboek van Strafrecht en enige andere wetten in verband met het verbeteren en versterken van de vaststelling van de identiteit van verdachten, veroordeelden en getuigen (Wet identiteitsvaststelling verdachten, veroordeelden en getuigen) (31436) van de Kameragenda van vandaag af te voeren.

Gehoord het College van Senioren, stel ik de Kamer voor drie brieven van de Tijdelijke gemengde commissie subsidiariteitstoets aan de agenda van vandaag toe te voegen, te weten:

  • - de brief van de voorzitter van de Tijdelijke gemengde commissie subsidiariteitstoets d.d. 20 mei 2009 met het verzoek in te stemmen met een voorstel voor een richtlijn van het Europese Parlement en de Raad over het bestrijden van te late betalingen in commerciële transacties (herschikking) (COM (2009)126def) (31917, letter D/nr. 4);

  • - de brief van de voorzitter van de Tijdelijke gemengde commissie subsidiariteitstoets d.d. 20 mei 2009 met het verzoek in te stemmen met het voorstel voor een kaderbesluit van de Raad ter bestrijding van seksueel misbruik, seksuele uitbuiting van kinderen en kinderpornografie, en tot intrekking van Kaderbesluit 2004/68/JBZ (COM(2009)135def) (31908, letter D/nr. 4);

  • - de brief van de voorzitter van de Tijdelijke gemengde commissie subsidiariteitstoets d.d. 20 mei 2009 met het verzoek in te stemmen met een voorstel voor een kaderbesluit van de Raad inzake de voorkoming en bestrijding van mensenhandel en de bescherming van slachtoffers, en tot intrekking van Kaderbesluit 2002/629/JBZ (COM(2009)136) (31909, letter D/nr. 4).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

Naar boven