32ste vergadering

Dinsdag 9 juni 1998

13.30 uur

Voorzitter: Korthals Altes

Tegenwoordig zijn 59 leden, te weten:

Baarda, Batenburg, De Beer, Van den Berg, Bierman, De Boer, Braks, Cohen, Dees, Van Dijk, Van Eekelen, Eversdijk, Gelderblom-Lankhout, Ginjaar, Glastra van Loon, Glasz, Van Graafeiland, De Haze Winkelman, Heijne Makkreel, Hendriks, Hirsch Ballin, Hofstede, Holdijk, Jaarsma, De Jager, Jurgens, Ketting, Korthals Altes, J. van Leeuwen, L.M. van Leeuwen, Linthorst, Lodewijks, Loudon, Luijten, Luimstra-Albeda, Meeter, Michiels van Kessenich-Hoogendam, Pit, Pitstra, Le Poole, Postma, Rensema, Roscam Abbing-Bos, Scholten, Schoondergang-Horikx, Schuurman, Schuyer, Steenkamp, Stevens, Stoffelen, Talsma, Tuinstra, Varekamp, Veling, Verbeek, Werner, Van de Zandschulp, Zijlstra en Zwerver,

en mevrouw Jorritsma-Lebbink, minister van Verkeer en Waterstaat, en de heer Melkert, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Van den Broek-Laman Trip, wegens verblijf buitenslands;

Van Heukelum, Hessing, Wöltgens en Lycklama à Nijeholt, wegens bezigheden elders;

Van Gennip en Boorsma, wegens ziekte.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst, die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan, dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het eind van deze editie.)

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee, dat op 3 juni jongstleden een geannoteerde agenda met bijlagen is binnengekomen voor een bijeenkomst van het Uitvoerend comité Schengen op 23 juni aanstaande. Op deze agenda staan ten minste drie ontwerpbesluiten die een het Koninkrijk bindend karakter hebben c.q. bepalingen bevatten die bindend zijn. De desbetreffende commissies zullen hedenmiddag over de stukken betreffende het Uitvoerend comité Schengen van 23 juni beraadslagen.

Ik deel voorts aan de Kamer mede, dat de herdenking van de Vrede van Münster in de Ridderzaal vrijdag jongstleden was georganiseerd door de griffier van deze Kamer, de plaatsvervangend griffiers van deze Kamer en hun medewerkers. Ik heb van verschillende zijden gehoord dat het programma bij veel van onze leden in zeer goede smaak is gevallen. U weet dan nu aan wie u dat te danken hebt.

(Applaus)

Naar boven