35ste vergadering

DinsdagIngekomen stukken 27 juni 1995

13.30 uur

Voorzitter: Tjeenk Willink

Tegenwoordig zijn 67 leden, te weten:

Baarda, Batenburg, G. van den Berg, J.Th.J. van den Berg, Bierman, De Boer, Boorsma, Braks, Van den Broek-Laman Trip, Cohen, Dees, Van Dijk, Eversdijk, Gelderblom-Lankhout, Van Gennip, Ginjaar, Glastra van Loon, Glasz, Van Graafeiland, Grewel, Grol-Overling, De Haze Winkelman, Heijmans, Heijne Makkreel, Hendriks, Hessing, Van Heukelum, Hilarides, Hirsch Ballin, Hofstede, Holdijk, Jaarsma, De Jager, Jurgens, Ketting, Korthals Altes, J. van Leeuwen, L.M. van Leeuwen, Linthorst, Lodewijks, Loudon, Luijten, Pitstra, Postma, Rensema, Rongen, Roscam Abbing-Bos, Schoondergang-Horikx, Schuyer, Staal, Steenkamp, Stevens, Talsma, Tjeenk Willink, Tuinstra, Varekamp, Ter Veld, Veling, Verbeek, Vrisekoop, Werner, Wiegel, De Wit, Wöltgens, Van de Zandschulp, Zijlstra en Zwerver,

en mevrouw Sorgdrager, minister van Justitie, en de heer Kohnstamm, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Van Aardenne, wegens ziekte;

Van Eekelen, Le Poole en Luimstra-Albeda, wegens bezigheden elders;

Schuurman, vandaag en volgende week, wegens verblijf buitenslands.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst, die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan, dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het eind van deze editie.)

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat aan mij geen advies ten aanzien van de ontwerp-besluiten, opgenomen in de agenda van de JBZ-raad op 20 en 21 juni jongstleden en in die van het Uitvoerend comité van Schengen op 29 juni aanstaande is uitgebracht, dat het nodig zou maken, uitdrukkelijke instemming ter zake van een van de ontwerp-besluiten te verlangen. Het resultaat van het beraad in de Tweede Kamer heeft daar ook niet toe geleid. Derhalve heb ik besloten, het op 13 juni jongstleden afgegeven signaal in te trekken.

Met inachtneming van artikel 36, eerste en tweede lid, heb ik de leden en plaatsvervangende leden van de commissies aangewezen. Tevens heb ik de voorzitter en ondervoorzitter van de commissie benoemd. De aanwijzingen en benoemingen zijn conform de reeds rondgezonden lijst, met een kleine uitzondering bij de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar een lid plaatsvervangend lid wordt en een plaatsvervangend lid lid. Dit zal worden opgenomen in de uiteindelijke lijst. De bijzonderheden zullen als noot worden opgenomen in de Handelingen.

(De bijlage is opgenomen aan het eind van deze editie.) 1

De voorzitter:

Aan de orde is de benoeming van de leden van de commissie voor de Verzoekschriften. Ik stel aan de Kamer voor, als zodanig te benoemen mevrouw Ter Veld en de heren Heijne Makkreel, Rensema, Glasz, Steenkamp en Glastra van Loon. De voorzitter van deze commissie wordt conform het Reglement van orde door de commissie zelf gekozen in een vergadering onder voorzitterschap van de voorzitter van de Kamer. Van de uitslag van deze verkiezing zal ik mededeling doen.

Vervolgens is aan de orde de benoeming van de leden van de Gemengde commissie voor de stenografische dienst der Staten-Generaal. Ik stel voor, wat deze Kamer betreft te benoemen de dames Roscam Abbing-Bos, Luimstra-Albeda en Ter Veld.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Aangezien voor de verschillende verdragen en voornemens tot het sluiten van verdragen die ter stilzwijgende goedkeuring zijn voorgelegd en voor een algemene maatregel van bestuur zijn voorgehangen en gedrukt onder de nrs. 23908 (R1519), nr. 9, 24157 (R1538) en 24162 de termijn is verstreken, stel ik vast dat wat deze Kamer betreft aan de uitdrukkelijke goedkeuring van deze verdragen respectievelijk AMvB's geen behoefte bestaat.

Naar boven