Instellen parkeerverbod zone

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard;

 

Gelet op:

De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

Overwegende: 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Uit het oogpunt van:

  • 1.

    Het verzekeren van de veiligheid op de wegen;

  • 2.

    Het beschermen van de weggebruikers en passagiers

  • 3.

    Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • 4.

    Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Is het gewenst om

Om binnen de bebouwde een sluitende parkeerverbod zone te realiseren.

Belangenafweging

In Heinenoord is een parkeerverbod zone van kracht, welke met de bebording niet sluitend is. De gemeente wenst om de situatie te verduidelijken door de parkeerverbod zone sluitend te maken. Bij de afbakening van de parkeerverbod zone is rekening gehouden met de aanwezigheid van parkeervakken, waar nog wel geparkeerd mag worden.

Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is er overleg gepleegd met de korpschef. Deze heeft ingestemd met de maatregel.

Besluit

De gemeente Hoeksche Waard, gelet op het voorgaande, besluit:

  • 1.

    Alle eerder genomen verkeersbesluiten in te trekken die strijdig of gelijk zijn met de hieronder beschreven verkeersmaatregelen die betrekking hebben op het instellen c.q. aanwijzen van verkeersmaatregelen aan desbetreffende wegen of weggedeelten opgenomen in dit besluit;

  • 2.

    Tot het afbakenen van de parkeerverbod zone op de volgende straten:

    • 1.

      Dorpsstraat (ter hoogte van huisnummer 114)

    • 2.

      Buitendijk (ter hoogte van het kruispunt Buitendijk – Zalmpad)

    • 3.

      Wilhelminastraat (ter hoogte van kruispunt met Wilhelminaplein)

    • 4.

      Bernhardstraat (ter hoogte van huisnummer 2 en huisnummer 1D)

    • 5.

      Emmastraat (ter hoogte van de oversteek voor de ingang van de supermarkt)

    • 6.

      Margrietstraat (ter hoogte van het kruispunt met de Oranjestraat)

    • 7.

      Avenhil (ter hoogte van de aansluitingen op de omliggende wegen)

    • 8.

      Opper van Treurenstraat (ter hoogte van de Jan van Vlietstraat)

De maatregelen (de bij te plaatsen of te verplaatsen borden) zijn op bijgevoegde tekeningen in de bijlage inzichtelijk gemaakt.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking daarvan een bezwaarschrift indienen bij het college van Hoeksche Waard. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum van het bezwaarschrift, de gronden van het bezwaar, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een telefoonnummer waarop de indiener overdag bereikbaar is, zodat wij de indiener kunnen uitnodigen voor een informeel gesprek. Voor de wijze waarop het bezwaarschrift wordt behandeld, verwijzen wij belanghebbenden naar de website: www.gemeentehw.nl.

Belanghebbenden kunnen, als onverwijlde spoed dat – gelet op betrokken belangen – vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Belanghebbenden kunnen ook digitaal een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moeten belanghebbenden wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden..

Nadere informatie over dit besluit kan worden ingewonnen bij team Openbare Ruimte, telefoon 14 0186.

Maasdam,31 oktober 2024

Namens burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard,

Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht;

 

Artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW)

de bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard tot het nemen van verkeersbesluiten, als bedoeld in het eerste lid sub d. van artikel 18 van de Wegenverkeerswet;

 

Artikel 2 van de van de Wegenverkeerswet, uit het oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het bevorderen van de leefbaarheid van de Torensteepolder te Numansdorp;

 

Motivering ten aanzien van het besluit:

 

dat de gemeente Hoeksche Waard het beheer en onderhoud heeft van de bovengenoemde wegen;

 

dat de politie overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) akkoord is;

 

Advisering

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Zuid-Holland Zuid over dit verkeersbesluit.

 

Besluit :

 

Maasdam, 28-8-2024

Namens burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard,

 

M.A. Kickert

Teammanager Openbare Ruimte

 

 

Bezwaar

Is onze beslissing niet duidelijk of bent u het er niet mee eens? Of heeft u informatie waar wij geen rekening mee hebben gehouden? Bel dan met team Openbare Ruimte. U bereikt hen op 14 0186 en via info@gemeentehw.nl.

Bent u het nog niet eens met deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken een bezwaarschrift indienen. Dit doet u door een brief te sturen aan: Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval de volgende gegevens vermelden: uw naam en adres; de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening); omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de reden van bezwaar; een ondertekening met naam en handtekening. Graag ontvangen wij naast bovengenoemde gegevens uw telefoonnummer en e-mailadres. Aan het behandelen van uw bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden.

 

Het indienen van een bezwaarschrift stelt het besluit niet uit. Een bezwaarschrift heeft namelijk geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit nu al geldt. Wilt u het besluit vanwege de spoedeisendheid laten uitstellen, dan kunt u een zogenaamde ‘voorlopige voorziening’ vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar:

De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is ingediend. Voor de behandeling van het verzoek om voorlopige voorziening brengt de rechtbank kosten (griffierecht) in rekening.

 

 

 

 

 

Naar boven