Wijziging locatieprofiel voor evenementen in Oentsjerk

Te besluiten om:

  • 1.

    Het locatieprofiel Oentsjerk, weiland/parkeerterrein langs Dokter Kijlstraweg, vast te stellen.

  • 2.

    Het locatieprofiel Oentsjerk, weiland achter Rengersweg 1, in te trekken.

  • 3.

    De raad te informeren over het locatieprofiel Oentsjerk

 

Locatieprofiel

Oentsjerk, weiland/parkeerterrein langs Dokter Kijlstraweg

 

Aantal evenementendagen per jaar (commerciële tent- of schuurfeesten)

1

Geluidnormen

Zie bijlage geluidnormen evenementenbeleid.

Voorkeurspositie tent of podium

Het podium met geluidinstallatie dient geplaatst te worden in de richting die zoveel mogelijk van de bebouwing afdraagt. Bij voorkeur komt het podium met geluidinstallatie aan de zuidzijde van het terrein, zodat het geluid in noordelijke richting gaat. In overleg met de gemeente is wellicht een andere indeling mogelijk.

Verkeer en parkeren

De organisator van een evenement dient te zorgen voor voldoende parkeergelegenheid en dient dit in goede banen te leiden. De inzet van voldoende parkeerwachten en verkeersregelaars is van belang. Dit is afhankelijk van het evenement en is daarom ook maatwerk.

 

Auto’s kunnen aan één zijde van de Dokter Kijlstraweg geparkeerd worden. De stalling voor fietsen en scooters moet voldoende zijn, zodat wordt voorkomen dat er onveilige en onordelijke situaties ontstaan door fietsen die rondslingeren op of rond het terrein.

Veiligheid

De calamiteitenroute moet altijd vrij blijven van obstakels en mag niet gebruikt worden als vluchtroute voor bezoekers. Om tegengesteld verkeer te voorkomen.

 

De organisator van een evenement moet, indien er sprake is van een feesttent, tijdens het evenement regelmatig controles houden buiten de tent en het terrein. Meteen na afloop van het evenement moet de organisator rondslingerende spullen/materialen terugzetten en opruimen.

Voorzieningen

Er is een rioolaansluitpunt aanwezig op het terrein. Deze bevindt zich meteen vooraan nabij de dam, vanaf de Dokter Kijlstraweg (zie hiervoor de tekening die bijgevoegd is bij het locatieprofiel).

Bijzonderheden

Staatsbosbeheer is eigenaar van dit terrein. Op grond van de samenwerkingsovereenkomst (S2012-18537 d.d. 16 november 2012) tussen Staatsbosbeheer en gemeente Tytsjerksteradiel mag het terrein voor evenementen worden gebruikt. De samenwerkingsovereenkomst geeft aan dat dan het gemeentelijk evenementenbeleid van toepassing is. Daarnaast moet het parkeren dan op andere wijze worden geregeld (zoals aangegeven in de evenementenvergunning). Voor zwaar en groot materieel bij evenementen (zoals een feesttent of standhouders) mag beperkt toegang worden geboden vanaf de Dokter Kijlstraweg. Veroorzaakte schade tijdens een evenement moet door de gebruiker (de evenementenorganisator) worden hersteld dan wel vergoed.

 

De genoemde samenwerkingsovereenkomst wordt van toepassing verklaard op dit locatieprofiel.

 

Locatie

 

Aansluitpunt vuilwater

 

Naar boven