Gemeenteblad van Etten-Leur
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Etten-Leur | Gemeenteblad 2024, 155098 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Etten-Leur | Gemeenteblad 2024, 155098 | algemeen verbindend voorschrift (verordening) |
Subsidieregeling uitvoering isolatiemaatregelen voor inwoners in DEFG-woningen Etten-Leur
In deze subsidieregeling wordt het volgende verstaan onder:
Energielabel: een verklaring zoals bedoeld in artikel 1.1 van het besluit ‘Energieprestatie gebouwen’, dat met een aanduiding tussen A++++ en G laat zien hoe energiezuinig de woning is in vergelijking met soortgelijke woningen. Ook een voorlopig energielabel, een vereenvoudigd energielabel (VEL) of een Energie-Index (EI) vallen binnen de reikwijdte van de definitie.
WOZ-waarde: De Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) bepaalt de waarde van de woning. Voor deze regeling geldt de WOZ-waarde van 2022. Deze is te vinden via Externe link: www.wozwaardeloket.nl.
De gemeente Etten-Leur wil haar inwoners stimuleren om isolatiemaatregelen aan de bestaande woning te laten nemen, zodat energieverbruik en kosten afnemen. Dit is nodig om de energietransitie te versnellen, de CO2 uitstoot te verminderen en het aantal aardgasvrije en aardgasvrij-ready woningen in de gemeente te vergroten.
De noodzaak voor het isoleren van een woning met een energielabel D, E, F of G is extra hoog, omdat deze woningen qua isolatie vaak nog onvoldoende voorbereid zijn op de toekomst. Een goede isolatie vormt de basis voor stappen naar aardgasvrij.
We vinden het daarbij belangrijk dat inwoners eerst goed inzicht hebben in de eigen woning; daarom is de eerste stap om gebruik te kunnen maken van deze subsidieregeling altijd een energie-advies of warmtescan.
Artikel 4 Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen
De subsidie kan alleen worden verstrekt voor uitgevoerde isolatiemaatregelen waarbij voldaan moet worden aan de volgende specificaties:
Spouwmuurisolatie: het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 1,1 m2 K/w. De dikte van isolatie dat al aanwezig was vóór het uitvoeren van de isolatiemaatregel mag niet meegerekend worden om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen. Per woning wordt minimaal 10 m² spouwmuurisolatie aangebracht;
Isolerend glas: de isolatiewaarde (U-waarde) van isolerend glas is in het geval van HR++ glas maximaal 1,2 W/m2K en in het geval van Triple-glas maximaal 0,7 W/m2K. Het gaat alleen om vervanging van bestaande ramen. Per woning wordt minimaal 8 m² aan isolerend glas aangebracht. Om de oppervlakte van isolerend glas te berekenen geldt de binnenwerkse maat: dit is de totale oppervlakte van het isolerende glas inclusief het kozijn;
Vloerisolatie: het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 m2K/w. De dikte van isolatie dat al aanwezig was vóór het uitvoeren van de isolatiemaatregel mag niet meegerekend worden om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen. Per woning wordt minimaal 20 m² vloerisolatie aangebracht. Onder vloerisolatie wordt ook bodemisolatie verstaan;
Dakisolatie: het nieuw aangebrachte isolatiemateriaal moet een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde) hebben van 3,5 m2 K/w. De dikte van isolatie dat al aanwezig was vóór het uitvoeren van de isolatiemaatregel mag niet meegerekend worden om aan de minimale isolatiewaarde te voldoen. Per woning wordt minimaal 20 m2 dakisolatie aangebracht.
Subsidie wordt in ieder geval geweigerd als één of meerdere van onderstaande punten van toepassing is:
In afwijking van artikel 7, tweede lid van de ASV wordt de subsidieaanvraag voor isolatiemaatregelen, zoals bedoeld in artikel 3, maximaal zes maanden na voltooiing van de maatregelen ingediend, maar uiterlijk 1 november 2026. De datum van de (eind)factuur wordt beschouwd als voltooiing van de isolatiemaatregelen;
De aanvraag wordt ingediend op een door het college vastgesteld digitaal aanvraagformulier dat volledig is ingevuld en voorzien is van alle bijlagen die op het aanvraagformulier verplicht zijn gesteld. Het aanvraagformulier is te vinden op Externe link: www.etten-leur.nl.
Bij de aanvraag worden de volgende documenten ingeleverd:
De factuur van de uitgevoerde isolatiemaatregel(en). Op de factuur is het volgende duidelijk vermeld: het adres waar de isolatiemaatregel(en) is (zijn) uitgevoerd, de omschrijving van de werkzaamheden, de isolatiewaarde van de toegepaste isolatiemaatregelen uitgedrukt in de U-waarde (bij isolatieglas) of Rd-waarde (bij spouw-, dak- of vloerisolatie), het aantal vierkante meters van de toegepaste isolatiemaatregelen uitgedrukt in m², de kosten, de datum en de uitvoerende instantie met het bijbehorend KVK-nummer;
De factuur bij doe-het-zelf isolatiemaatregelen. Op de factuur staat duidelijk om welke isolatiematerialen het gaat en de isolatiewaarde van de materialen, uitgedrukt in een Rd-waarde (bij dak- of vloerisolatie), het aantal vierkante meters van de aangeschafte isolatiematerialen uitgedrukt in m², de kosten en de datum. De isolatiewaarde mag ook aangetoond worden met een foto van de specificaties op de verpakking van het isolatiemateriaal;
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2024-155098.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.