Grondprijzentabel 2022

Jaarlijkse stelt het college van burgemeester en wethouders de Grondprijzentabel vast. Hieronder is de Grondprijzentabel voor 2022 opgenomen. Per functie is aangegeven op welke wijze de grondprijsvaststelling tot stand komt. Voor grote grondtransacties, transacties waarbij locatie en vraag en aanbod relevante invloed hebben op de prijsbepaling en transacties van incourante objecten wordt de grondprijs vastgesteld door middel van een externe taxatie. Voor overige transacties, zoals met betrekking tot snippergroen en grond voor nutsvoorzieningen, gelden vaste prijzen. In de Grondprijzentabel wordt ook jaarlijks het canon- en retributiepercentage vastgelegd dat van toepassing is bij de vestiging van een recht van erfpacht en opstalrecht.

 

Alle in deze Grondprijzentabel genoemde bedragen zijn exclusief BTW, overdrachtsbelasting en notariskosten, en exclusief periodieke gebruikerskosten, -belastingen en –heffingen. De genoemde bedragen gelden per 1 januari 2022 voor alle aanbiedingen waarover nog geen prijsafspraken zijn gemaakt. Verder zijn van toepassing de uitgangspunten zoals beschreven in de nota Grondprijsbeleid 2019 met betrekking onder andere berekeningsmethodieken en de staat van levering van percelen.

 

 

 

 

 

 

het gemiddelde over 10 jaar van de rente op 10-jarige staatsleningen

+

0,97

het gemiddelde over 10 jaar van de inflatie

-/-

1,62

een opslag voor apparaatskosten en risico’s

+

2,00

Rekenkundig percentage canon en retributie

=

1,35 %

Ondergrens: percentage omslagrente

=

2,50 %

 

In alle gevallen waarin deze Grondprijzentabel niet voorziet, beslist het college van burgemeester en wethouders. Aan de inhoud van deze Grondprijzentabel is uiterste zorg besteed. De gemeente Alphen aan den Rijn aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor type-, zet- of drukfouten.

Alphen aan den Rijn,

Definitief, 28 april 2022

Naar boven