Wijziging Beleid huisvesten arbeidsmigranten in het buitengebied gemeente Tubbergen

Het beleid huisvesting arbeidsmigranten in het buitengebied tewijzigen door het amendement 2020-Oosterik/Haarman/Plegt-1op te nemen in het beleid dat door het college is vastgesteld.

Het beleid huisvesten arbeidsmigranten in het buitengebied gemeente Tubbergen, als volgt te wijzigen:

 

  • A.

    paragraaf 4.1 (algemeen) in het hoofdstuk betreffende locatiegebonden uitgangspunten, onderdeel 1, komt te luiden (wijzigingen cursief):

    Locaties voor huisvesting worden gespreid door een aanvraag af te wijzen indien de beoogde locatie ligt binnen een cirkel met een straal van 3 kilometer, met als middelpunt enig punt op de grens van hebouwvlak van enige locatie waar in planologische zin legaal arbeidsmigranten gehuisvest worden of mogen worden. Aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld.

  • B.

    de navolgende toelichting aan het eind van paragraaf 4.1 op te nemen:

    Toelichting 4.1, onderdeel 1:

    Bij aanvragen voor de huisvesting van arbeidsmigranten wordt getoetst aan nabije, bestaande situaties die op grond van het bestemmingsplan dan wel middels een omgevingsvergunning voor planologisch strijdig gebruik zijn toegestaan. Ook wordt getoetst aan bestaande situaties die onder hetgebruiksovergangsrecht van het vigerend bestemmingsplan vallen. Die situaties zijn immers ook toegestaan. Een aanvraag mag niet zien op vestiging binnen een afstand van 3 km van deze toegestane situaties. Als op een locatie binnen 3 km afstand huisvesting van migranten is toegestaanmaar daar feitelijk geen huisvesting van arbeidsmigranten plaatsvindt, vormt dit niettemin een belemmering om medewerking te verlenen. Die belemmering kan dan eventueel weggenomen wordenwijziging van het bestemmingsplan of intrekking van de omgevingsvergunning voor die bestaande locatie. Situaties die het college ten tijde van het voorbereidingsbesluit d.d. 30 november 2018 bekend waren, worden meegenomen in de beoordeling van een aanvraag.

    Als twee of meer aanvragen in behandeling zijn, worden die behandeld op volgorde van ontvangst.

    Inwilliging van de eerder ingekomen aanvraag kan dan betekenen dat een later ingekomen aanvraag op grond van dit beleid moet worden afgewezen. Als ontvangstdatum geldt de datum waarop een volledige aanvraag is ingediend, zonder dat er nog aanvullende stukken ingediend moeten worden.

Naar boven