Afgiftevergunning Veenendaal City Run 2019

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders hebben besloten vergunning te verlenen voor het organiseren van de Veenendaal City Run Glow Editie op vrijdag 18 oktober 2019 tussen 18.00 en 23.00 uur. Het betreft een prestatieloop bestaande uit 2 afstanden, namelijk de 2,5- en de 5 km waarvan de start- en finishlocatie is gelegen op de Markt en de route wordt afgelegd in het centrum van Veenendaal. De starttijden zijn respectievelijk 19.00 en 20.15 uur. Daarnaast wordt er een kidsrun georganiseerd van 1 km die om 18.00 van start zal gaan.

 

Besluiten

de burgemeester heeft besloten om op grond van:

- artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het organiseren van de Veenendaal City Run met een 2,5 en een 5 km afstand op vrijdag 18 oktober 2019 van 08.00 – 23.00 uur, inclusief opbouwtijden. De start- en finishlocatie is gelegen op de Markt in het centrum van Veenendaal waarbij de starttijden op respectievelijk 19.30 en 20.15 uur zijn vastgesteld, daarnaast gaat de kidsrun om 18.00 uur van start.

 

Burgemeester en wethouders hebben besloten op grond van:

-  artikel 2:10A van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het inrichten van zogenaamde Glow-zones en Glow-entertainment, met o.a. een podium, start- en finishbogen en overige attributen, waaronder hekwerken en overige inrichting van het start- en finishterrein op de Markt;

- artikel 4:6 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het ten gehore brengen van muziek en aankondigingen door middel van geluidsinstallaties;

- artikel 34 van de Wegenverkeerswet ontheffing te verlenen om de in het parcours opgenomen wegen tijdelijk af te sluiten voor verkeer voor de duur van het evenement;

- artikel 87 RVV 1990 van de Wegenverkeerswet ontheffing te verlenen voor de in te zetten voorfietsers van het verkeersteken G7 bijlage 1 ERVV 1990.

 

Gebruiksmelding (melding Brandveilig gebruik)

Op 1 januari 2018 is de nieuwe AMvB Besluit Brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) van kracht geworden en van toepassing op uw evenement. Hiermee is de tijdelijke gebruiksvergunning op basis van de Brandbeveiligingsverordening komen te vervallen.

Op grond van de nieuwe AMvB moet voor alle activiteiten die niet in bouwwerken plaatsvinden worden voldaan aan de bepalingen zoals vermeld in artikel 2.1, 2.2 en 2.3 in deze AMvB en zoals vermeld in vraag 15. van het ‘Aanvraagformulier evenementen (inclusief Gebruiksmelding)’ gemeente Veenendaal. De AMvB is direct werkend en stelt voorwaarden aan de (brand)veiligheid bij activiteiten die niet in bouwwerken plaatsvinden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de link: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2017-373.html

 

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan de raad/ het college van burgemeester en wethouders/ de burgemeester (zie ondertekening brief), Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar instelt.

 

Digitaal indienen

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op het digitale loket van de gemeentewebsite (trefwoord: “bezwaar en beroep”). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze site www.veenendaal.nl is tevens meer informatie te vinden.

 

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt en u spoedeisend belang hebt, kunt u daarnaast bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor is:

Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

 

 

Naar boven