Vaststelling ‘Beleidsnotitie Bed & Breakfast Son en Breugel’

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 7 mei 2019 de ‘Beleidsnotitie Bed & Breakfast Son en Breugel’ vastgesteld.

 

Son en Breugel kende geen afwegingskader voor het vestigen van een Bed & Breakfast binnen de bebouwde kom van de gemeente.

Om niet op ieder verzoek een ad hoc beslissing te hoeven nemen, is voor het vestigen van Bed & Breakfast binnen de bebouwde kom van de gemeente een beleidskader wenselijk.

Om die reden heeft het college de ‘Beleidsnotitie Bed & Breakfast Son en Breugel’ vastgesteld.

 

Op grond van de ‘Beleidsnotitie Bed & Breakfast Son en Breugel’ is de vestiging van een Bed & Breakfast binnen de bebouwde kom toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • 1.

    het betreft een ondergeschikte functie bij de bestemming ‘Wonen’;

  • 2.

    de uitoefening van een Bed & Breakfast is uitsluitend toegestaan binnen bestaande legale bebouwing;

  • 3.

    de verzorging van de Bed & Breakfast dient uitgevoerd te worden door (één van) de bewoners die ook eigenaar(s) is / zijn van de woning;

  • 4.

    maximaal 30% van het vloeroppervlak van het hoofdgebouw en de bijbehorende gebouwen mag worden gebruikt ten behoeve van de vestiging van een Bed & Breakfast met een maximum van 60 m2;

  • 5.

    het aantal kamers mag niet meer bedragen dan 2, met maximaal 3 slaapplaatsen per kamer;

  • 6.

    de bouwkundige opzet en indeling kan niet functioneren als zelfstandige woonruimte. Een kookgelegenheid ten behoeve van de voorziening is niet toegestaan;

  • 7.

    de maximaal aaneengesloten verblijfsduur mag niet meer bedragen dan 6 nachten;

  • 8.

    de uitoefening van de Bed & Breakfast mag geen nadelige gevolgen hebben voor het woon- en leefklimaat van omwonenden en geen nadelige gevolgen hebben voor de uitoefening van de bedrijfsvoering van omliggende bedrijven.

 

De beleidsnotitie is te raadplegen via: www.sonenbreugel.nl/Bestuur en Organisatie/Lokaal beleid en regelgeving/Beleidsnota.

 

Het is niet mogelijk om bezwaar of beroep in te stellen tegen het vastgestelde beleid.

 

De beleidsnotitie treedt in werking op de dag na deze publicatie (artikel 3.40 Awb).

 

Naar boven