Rectificatie bekendmaking wijziging Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009

In het gemeenteblad d.d. 4 augustus 2017, nr. 136205 is bekendgemaakt de wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Groningen 2009 (APVG 2009).

 

Daarbij is in Artikel 1 de wijziging van artikel 2:4, vijfde lid APVG 2009 bekendgemaakt. De wijziging betreft de meldingsplicht voor flyeren door niet-commerciële organisaties. In de bekendmaking is een foutieve tekst van de APVG 2009 opgenomen.

 

De juiste tekst van het volledige artikel 2:4 APVG 2009 luidt als volgt:

Artikel 2:4 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken/afbeeldingen of het uitdelen van goederen om niet

  • 1.

    Het is verboden gedrukte of geschreven stukken dan wel afbeeldingen of goederen om niet onder het publiek te verspreiden dan wel openlijk aan te bieden, aan te bevelen of bekend te maken op of aan een beperkt aantal door het college aangewezen wegen of gedeelten daarvan.

  • 2.

    Het college kan de werking van het verbod beperken tot bepaalde dagen en uren.

  • 3.

    Het verbod geldt niet voor het huis-aan-huis verspreiden of het aan huis bezorgen van gedrukte of geschreven stukken en afbeeldingen.

  • 4.

    Het college kan ontheffing verlenen van het in het eerste lid gestelde verbod.

  • 5.

    In afwijking van het vierde lid bestaat een meldingsplicht voor niet-commerciële organisaties. Na melding is flyeren en samplen toegestaan op of aan de door het college op grond van het eerste lid aangewezen wegen of gedeelten daarvan.

 

Het besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking.

 

Aldus besloten in de raadsvergadering van 31 mei 2017

De burgemeester,

Peter den Oudsten.

De griffier,

Toon Dashorst

Naar boven