BESLUIT GEBIEDSAANWIJZING GLANERBRUG-DE HUT HINDERLIJK DRANKGEBRUIK

Burgemeester en Wethouders van Enschede, gelezen het voorstel van CS van 29 november 2016,

 

Gelet op het bepaalde in artikel 2:48 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Enschede 2009 (APV),

 

Besluiten

 

Vast te stellen de navolgende wijziging van het Besluit gebiedsaanwijzing hinderlijk drankgebruik:

Artikel I Wijziging Besluit gebiedsaanwijzing hinderlijk drankgebruik

Het ‘Besluit gebiedsaanwijzing hinderlijk drankgebruik’ van 19 mei 2009, zoals eerder gewijzigd bij besluiten van 13 december 2011 en 1 juli 2014, wordt als volgt gewijzigd:

 

A. Artikel I komt te luiden:

 

I De wijken “City (Binnenstad)”, “Lasonder, ’t Zeggelt, Boddenkamp”, “De Bothoven”, het park “Blijdensteinpark”, het “Gebied rond de Grolsch Veste”, het Hattelerpark en het gebied “Glanerbrug-De Hut”, zoals omschreven onder artikel II en aangegeven op de bij dit besluit behorende kaarten, aan te wijzen als gebieden waar het verbod van artikel 2:48 lid 2 APV van kracht is en waar het derhalve is verboden op een openbare plaats alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

 

B. Aan artikel II wordt een zevende lid toegevoegd, luidende:

 

7. Het gebied “Glanerbrug - De Hut” als volgt af te bakenen: dit is het gebied omsloten door de Gronausestraat, Tolstraat, Ouverturestraat, Schipholtstraat, Shackletonstraat, James Ross-straat, Ekersdijk en de Willem Barendszstraat, met inbegrip van genoemde straten van gevel tot gevel voor zover direct grenzend aan het omsloten gebied.

 

C. Aan het ‘Besluit gebiedsaanwijzing hinderlijk drankgebruik’ wordt als bijlage toegevoegd de kaart van het gebied Glanerbrug-De Hut.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit tot wijziging van het ‘Besluit gebiedsaanwijzing hinderlijk drankgebruik’ treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Burgemeester en Wethouders van Enschede, 29 november 2016

De Secretaris, M.J.M. Meijs

de Burgemeester, dr. G.O. van Veldhuizen

 

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders van Enschede, t.a.v. de Commissie Bezwaarschriften, Postbus 20, 7500 AA Enschede. Hiervoor dient een bezwaarschrift te worden ingediend dat naam en adres, dagtekening, kenmerk of omschrijving van het besluit en de gronden van het bezwaar moet bevatten. Indien een bezwaarschrift is ingediend kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel (Sector Bestuursrecht, postbus 10067, 8000 GB Zwolle) een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend. Meer informatie is te vinden op www.enschede.nl onder de zoekterm “Bezwaarschrift indienen”.

 

Bijlage Kaart gebiedsaanwijzing Glanerbrug-De Hut 7

Naar boven