Vaststellen nieuw Overzicht 3.2 van het Mandaatregister; intrekken Overzicht 3.2 (oud) en Overzicht 3.3 (oud) Gemeente Enschede
Conceptbesluit:
  • 1.
    Een nieuw Overzicht 3.2 van het Mandaatregister ( Mandaten aan de directeur Economie, Werk en Onderwijs) vast te stellen overeenkomstig bijgevoegd conceptoverzicht (bijlage 1); daarin is als pilot meegenomen de aan de juridische medewerkers van JZ-R&M verleende bevoegdheid tot het nemen van een nieuw primair besluit bij en krachtens de Participatiewet, IOAW en IOAZ naar aanleiding van een ingediend bezwaar;
  • 2.
    Overzicht 3.2 (oud) (mandaten programma economie en werk) en Overzicht 3.3 (oud) (Mandaten programma opgroeien en ontwikkelen) intrekken en de inhoudsopgave van het Mandaatregister daarop aanpassen overeenkomstig bijgevoegd concept (bijlage2) ;
  • 3.
    De wijzigingen te consolideren en het onder “1.” vermelde overzicht in werking te laten treden op de dag na die van de bekendmaking met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2015; nrs. 3.2.4a en 3.2.6a van het onder “1.” vermelde overzicht zonder terugwerkende kracht in werking laten treden op de dag na die van bekendmaking.
 
Kernboodschap
In verband met wijzigingen van wetgeving in het sociaal domein, met name de invoering van de Participatiewet, alsmede de samenvoeging van het programma’s Economie en Werk met het programma Opgroeien en Ontwikkelen tot één programma dient het bij het Mandaatbesluit 2011 vastgestelde Mandaatregister te worden aangepast door de Overzichten 3.2. en 3.3. samen te voegen tot een nieuw Overzicht 3.2. (Mandaten aan de directeur Economie, Werk en Onderwijs) ; de “oude” overzichten dienen daarbij te worden ingetrokken. Het betreft een technische aanpassing.
 
Inleiding
Met instemming van de Ondernemingsraad op basis van het collegebesluit van 8 april 2014 zijn de programma’s Economie & Werk en Opgroeien & Ontwikkelen samengevoegd tot één nieuw programma Economie, Werk en Onderwijs (EWO).
Per 1 januari jl. is bestaande wetgeving in het sociaal domein gewijzigd. De Participatiewet is in de plaats gekomen van o.a. de Wet werk en bijstand en een deel van de Wet sociale werkvoorziening.
De mandaatbevoegdheden dienen daarop te worden aangepast. Door het “nieuwe” overzicht 3.2. inwerking te laten treden met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2015 (gelijk aan de inwerkingtreding van de nieuwe wetgeving) , is het uitvoering geven aan het mandaat tevens vanaf die datum (achteraf) gedekt.
Het voorliggende nieuwe overzicht is in samenspraak met en met instemming van de directeur en MT-leden van EWO tot stand gekomen.
Het betreft een technische aanpassing van “oude mandaten” aan de nieuwe situatie. Nieuw toegevoegd is nr. 3.2.6a (Besluiten tot en het indienen van een verzoekschrift tot verhaal bij de rechtbank als bedoeld in artikel 62h van de Participatiewet).
Daarnaast is – bij wijze van een pilot, in samenspraak tussen R&M en EWO – nr. 3.2.4a toegevoegd. Daarbij wordt de bevoegdheid verleend tot het nemen van een nieuw primair besluit naar aanleiding van een ingediend bezwaar tegen een besluit bij en krachtens de Participatiewet, IOAW en IOAZ  aan uitsluitend de juridische medewerkers van het Team Rechtsbescherming &  Mediation van de afdeling Juridische Zaken (JZ-R&M).
 
Beoogd resultaat
Praktisch te kunnen handelen en beperken lastendruk bestuursorgaan.
 
Argumenten
1.1 Algemene volmacht beperkt de lastendruk bestuursorgaan.
Door de bevoegdheden te verwerken in het Mandaatregister, hoeft niet in elk concreet het besluit door het bevoegde bestuursorgaan zelf te worden genomen. Het betreft hier een integrale wijziging van de mandaten i.v.m. samenvoe-
ging van de programma’s Opgroeien& Ontwikkelen met Economie & Werk tot een nieuw programma Economie, Werk en Onderwijs (EWO).
 
1.2 Overeenkomstig het beleid bevoegdheden zoveel mogelijk in de organisatie te leggen.
Het bestuursorgaan wordt niet “lastig gevallen” met het nemen van de benodigde besluiten. Uit een oogpunt van pragmatiek en snelheid kan er adequaat worden gehandeld en worden opgetreden.
 
2.1 Intrekken bestaande overzichten.
Om te voorkomen dat er de oude overzichten met de daarin vermelde bevoegdheden blijven bestaan naast het nieuwe overzicht dienen de “oude” te vervallen.
 
3.1 Inwerkingtreding met terugwerkende kracht.
De Participatiewet is per 1 januari 2015 in werking getreden. Op dat moment waren de mandaten daarop nog niet aangepast. Evt. in mandaat genomen beslissingen c.a. zijn met terugwerkende kracht t/m 1 januari 2015 gedekt.
 
Kanttekeningen
De burgemeester dient als zelfstandig bestuursorgaan zelf – voor zover het tot zijn bevoegdheid behoort - ook het besluit te nemen.
 
Bijdrage aan duurzaamheidsdoelstellingen
N.v.t.
 
Kosten, opbrengsten, dekking
N.v.t.
 
Communicatie:
Openbaar: ja
De wijzigingen zullen worden gepubliceerd op de website overheid.nl. en worden bekend gemaakt aan de direct betrokkenen (d.m.v. toezending kopie ) en d.m.v. publicatie in het elektronische Gemeenteblad.
 
P.M. (Vooroverleg gevoerd met Directeur en MT programma EWO en met Erdo Smit (email d.d. 28 september 2015): PH in kennis gesteld; voorstel kan door.
 
PR over besluit:
N.v.t.
 
Persbericht, ja of nee:
Nee.
 
Vervolg
N.v.t.
 
Mandaatbesluit 2011; Mandaatregister, concept-Overzicht 3.2 Mandaten aan de directeur Economie, Werk en Onderwijs
Vastgesteld d.d. 13 oktober 2015 onder intrekking van de Overzichten 3.2. en 3.3 oud.
Inwerkintreding op de dag na die van de bekendmaking met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2015; nrs. 3.2.4a. en 3.2.6a zonder terugwerkend kracht..
 
 
1
2
3
4
5
6
N r
Omschrijving bevoegdheid
Mandaterend bestuurso r gaan
Man daat
(M)
Vol macht
(V)
Bevoegd e functi o -n aris
Specifieke bepalingen
Ondermandaat wordt verleend aan
 
ECONOMIE
 
 
 
 
 
3.2.1
Vervallen
 
 
 
 
 
3.2.2
Het ten verkoop of in erfpacht aanbieden van grond op bedrijventerreinen, het daartoe verstrekken en wijzigen van grondreserveringen en het opmaken en toezenden van de ontwerpovereenkomst.
College
M
Directeur
•Mits vanuit het programma Stedelijke ontwikkeling wordt ingestemd met de uitgiftecondities.
•Onder vermelding van voorbehoud van instemming van het college.
Afdelingshoofd Ondernemersloket
 
WERK / INKOMEN
 
 
 
 
 
3.2.3
Beslissen inzake uitkeringen
-Participatiewet;
- Wet inkomensvoo r ziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte w erkloze wer k nemers ( IOAW ) .
College/ Burge-meester
M/V
Directeur
•Volmacht betreft ondertekenings- bevoegdheid van de uit beschikkingen direct en noodzakelijkerwijs voortvloeiende overeenkomsten (zoals proefplaatsing- en vrijwilligers-overeenkomsten).
•Het mandaat voor consulenten is alleen van toepassing op de consulenten die aan een periodieke kwaliteitscontrole deelnemen (KIZ) en daarbij hebben aangetoond de betreffende materie voldoende te beheersen.
Participatiewet en IOAW:
-Afdelingshoofd Werk en Afdelingshoofd Inkomen en hun teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, consulenten, senior medewerkers, branche-coördinatoren, werkzoekende-begeleiders en adviseurs werk, voor zover belast met de uitvoering van genoemde wetten.
Eenmalige uitkeringen, individuele inkomenstoeslag, WTV-vervangen-de bijdragen en Wet Inburgering (WI): - Afdelingshoofd Inkomen en zijn teamleiders, kwaliteitsmedewerkers en consulenten, voor zover met de uitvoering van die taak belast.
3.2.3.a
Beslissen inzake uitkeringen/kredieten: -Participatiewet;
- Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte g e wezen zelfstandigen ( IOAZ ) ;
- B esluit bijstandverlening zelfstand i gen 2004 (B bz ) .
College/ Burge-meester
M/V
Beslissen Participatiewet en IOAZ, Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz), Buurtgerichte Sociale Activering (BSA): - college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo
(B&W Hengelo); diensthoofd Sector Publieksdiensten en Sociale Zaken van de gemeente Hengelo.
Uitgezonderd zijn beleidsbeslissingen en besluiten met een politiek-maatschappelijke gevoeligheid.
Het mandaat m.b.t. de Participatiewet geldt alleen t.a.v. de voorbereidingsperiode van aankomend zelfstandigen en bijzondere bijstand voor zover betrekking hebbend op zelfstandigen.
Volmacht betreft ondertekenings- bevoegdheid van de uit beschikkingen direct en noodzakelijkerwijs voortvloeiende overeenkomsten.
Nader te regelen door het college van B&W van Hengelo of het diensthoofd Sector Publieksdiensten en Sociale Zaken Hengelo.
3.2.3.b
Beslissen inzake vakantiemeldingen:
-Participatiewet;
- IOAW ;
- IOAZ .
College
M
 
Het mandaat voor medewerkers van het Gemeentelijk Contact Centrum (GCC) is (gelijk aan hetgeen onder 3.2.3 is bepaald voor consulenten) alleen van toepassing op de medewerkers die aan een periodieke kwaliteitscontrole deelnemen (KIZ) en daarbij hebben aangetoond de betreffende materie voldoende te beheersen.
Afdelingshoofd Werk en Afdelingshoofd Inkomen en hun teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, consulenten, senior medewerkers, branche-coördinatoren, werkzoekende-begeleiders en adviseurs werk, voor zover belast met de uitvoering van genoemde wetten, en medewerkers Gemeentelijk Contact Centrum (GCC).
3.2.3.c
Beslissen inzake opleggen/geven boetes, maatregelen, waarschuwingen en blokkeringen:
-Participatiewet;
- IOAW ;
- I OAZ .
College
M
 
 
Afdelingshoofd Werk en Afdelingshoofd Inkomen en hun teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, consulenten, senior medewerkers, branche-coördinatoren, werkzoekendebegeleiders en adviseurs werk, voor zover belast met de uitvoering van genoemde wetten, en consulenten Handhaving.
3.2.3.d
Beslissen inzake bijzondere bijstand:
-Participatiewet;
- IOAW
- IOAZ .
College
M
Directeur
Het mandaat voor consulenten van het Zorgloket is alleen van toepassing wanneer het een beslissing over bijzondere bijstand betreft die genomen wordt in het kader van de regeling Sociaal-medische indicatie kinderopvang. Het mandaat voor medewerkers van het GCC is alleen van toepassing als het gaat om een beslissing over een aanvraag bijzondere bijstand voor de kosten van rechtsbijstand en waarbij tevens is vastgesteld dat de aanvrager niet draagkrachtig is.
Afdelingshoofd Werk en Afdelingshoofd Inkomen en hun teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, consulenten, senior medewerkers, branche-coördinatoren, werkzoekende-begeleiders en adviseurs werk, voor zover belast met de uitvoering van genoemde wetten, consulenten van het Zorgloket en medewerkers van het Gemeentelijk Contact Centrum (GCC).
3.2.4
Uitvoering van de:
-Re-integratieverordening Participatiewet gemeente Enschede 2015;
-Verordening loonkostensubsidie Participatiewetgemeente Enschede 2015;
-Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Enschede 2015.
College
M
Directeur
Het mandaat voor consulenten is alleen van toepassing op de consulenten die aan een periodieke kwaliteitscontrole deelnemen (KIZ) en daarbij hebben aangetoond de betreffende materie voldoende te beheersen.
Afdelingshoofden Werk en Inkomen en hun teamleiders, kwaliteitsmedewerkers, senior medewerkers, branche-coördinatoren, werkzoekende-begeleiders en consulenten, voor zover met de uitvoering van die taak belast.
3.2.4a
Besluiten tot herziening van een primair besluit naar aanleiding van een daartegen ingediend bezwaarschrift inzake:
- Participatiewet (PW);
- Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gew e zen zelfstandigen (IOAZ);
- Besluit bijstandverlening zelfstan - digen 2004 (Bbz),
alsmede de bij en krachtens de vo-rengenoemde wettelijke voorschriften vastgestelde verordeningen, nadere regels, uitvoeringsregels, besluiten, richtlijnen en algemene maatregelen van bestuur.
College
M
Directeur
In afwijking van de gemandateerde bevoegdheden zoals vermeld bij de nrs. 3.2.3 t/m 3.2.4 en nr. 3.2.6 geldt de bevoegdheid tot het nemen van een herzieningsbesluit (nieuwe primair besluit) uitsluitend voor de onder “6” vermelde mede-werkers van JZ-R&M. Uitgezonderd zijn beleidsbeslissingen en besluiten met een politiek-maatschap-pelijke gevoeligheid.
Juridische medewerkers van het Team Rechtsbescherming en Mediation van de afdeling Juridische Zaken (JZ-R&M).
3.2.5
Zorgdragen voor lijkbezorging ingevolge de Wet op de lijkbezorging.
.
Burgemeester
M
Directeur
Het mandaat voor consulenten is alleen van toepassing op de consulenten die aan een periodieke kwaliteitscontrole deelnemen (KIZ) en daarbij hebben aangetoond de betreffende materie voldoende te beheersen.
Het afdelingshoofd Inkomen en zijn teamleiders, kwaliteitsmedewerkers en consulenten, voor zover met de uitvoering van die taak belast.
3.2.6
Beslissen inzake herziening, intrekking, terugvordering, invordering en verhaal, alsmede besluiten tot, en aangaan van, civielrechtelijke procedures m.b.t. onder 3.2.3, 3.2.4 en 3.2.5 genoemde regelingen.
College/
Burgemeester
M/V
Directeur
Conform het bepaalde in deze kolom onder 3.2.3:
-B&W Hengelo; diensthoofd Dienst Sociale Zaken en Welzijn van de gemeente Hengelo.
Volmacht betreft (lees hierna: mede) ondertekeningbevoegdheid van de uit de beschikking direct en noodzakelijkerwijs voortvloeiende overeenkomsten.
•Het mandaat voor consulenten is alleen van toepassing op de consulenten die aan een periodieke kwaliteitscontrole deelnemen (KIZ) en daarbij hebben aangetoond de betreffende materie voldoende te beheersen.
Het afdelingshoofd Inkomen en zijn teamleiders, kwaliteitsmedewerkers en consulenten, voor zover met de uitvoering van die taak belast.
3 .2.6a
Besluiten tot en het indienen van een verzoekschrift tot verhaal bij de rechtbank als bedoeld in artikel 62h van de Participatiewet.
College
M/V
Directeur
 
Het afdelingshoofd Inkomen, Teamleider Handhaving en (door de de teamleider aan te wijzen) seniormedewerkers van het Team Handhaving van de afdeling Inkomen.
3.2.7
Vaststellen van beleid en beleidsregels met betrekking tot het gemandateerde onder 3.2.3, 3.2.4, 3.2.5 en 3.2.6.
College
M
Directeur
 
 
3.2.8
Vertegenwoordiging van de gemeente bij het verlijden van notariële akten die verband houden met verlening en terugbetaling van bijstand.
Burgemeester
 
Directeur
•Het mandaat voor consulenten is alleen van toepassing op de consulenten die aan een periodieke kwaliteitscontrole deelnemen (KIZ) en daarbij hebben aangetoond de betreffende materie voldoende te beheersen.
Het afdelingshoofd Inkomen en zijn teamleiders, kwaliteitsmedewerkers en consulenten, voor zover met de uitvoering van die taak belast.
3.2. 9
Het afgeven van verklaringen ex artikel 285 van de Faillissementswet in het kader van de schuldsanering natuurlijke personen.
College
 
Directeur Stadsbank Oost Nederland
•Met inachtneming van het bepaalde in het B&W-besluit
 
3.2. 10
vervallen
 
 
 
 
 
 
SOCIALE WERKVOORZIENING
 
 
 
 
 
3.2.11
Uitoefening van de bij of krachtens de Participatiewet, in samenhang met de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) aan het college van burgemeester en wethouders (college) opgedragen taken en toegekende bevoegdheden waaronder begrepen afdoeningen en ondertekening van stukken (waaronder specifiek begrepen overeenkomsten).
College/
Burgemeester
M/V
Directeur
Met uitzondering van het aanwijzen van een rechtspersoon als bedoeld in artikel 2 lid 2 Wsw.
Afdelingshoofden Werk en Beschut.
Door het afdelingshoofd Werk aan te wijzen teamleider.
3.2.12
Ondertekening van bankbrieven ten behoeve van salarisbetalingen Wsw-medewerkers.
College/
Burgemeester
M/V
Directeur
 
Hoofd Personeelszaken (Sociale werkvoorziening - SW) en Afdelingshoofden Beschut en Werk
3.2.13
Aansprakelijk stellen van derden inzake Wsw-medewerkers overkomen ongevallen; mededeling van verschuldigd schadebedrag en wijze van betaling; vertegenwoordiging van de gemeente bij alle buitengerechtelijke rechtshandelingen terzake.
College/
Burgemeester
M/V
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut, dan wel door hen aan te wijzen medewerkers.
3.2.14
Vertegenwoordiging van het college dan wel de gemeente inzake aangelegenheden als bedoeld in de Wsw.
College/
Burgemeester
M/V
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut, dan wel door hen aan te wijzen medewerkers.
3.2.15
Indienstneming/aanstelling van Wsw-medewerkers.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.16
Vaststellen verplicht verlof ex art. 6.1, lid 8 van de Collectieve arbeidsovereenkomst voor Sociale werkvoorziening (CAO WSW)..
College
M
Directeur
 
 
3.2.17
Arbeidsvoorwaardelijke wijzigingen voor WSW-medewerkers, v.a. loonschaal E.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.18
Het treffen van disciplinaire maatregelen m.b.t. Wsw-medewerkers, ex. art. 10.1, lid 1, e-h van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.19
Het treffen van disciplinaire maatregelen m.b.t. Wsw-medewerkers, ex art. 10.1, lid 1, b-d van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Teamleiders Werk en Beschut
3.2.20
Het treffen van disciplinaire maatregelen m.b.t. Wsw-medewerkers, ex art. 10.1, lid 1, a van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Teamleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.21
Arbeidsvoorwaardelijke wijzigingen voor Wsw-medewerkers, tot en met loonschaal D2.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.22
Schorsen van Wsw-medewerkers, ex art. 10.3 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.23
Op non-actief stellen van Wsw-medewerkers, ex art. 10.2 van de CAO WSW
College
M
Directeur
 
Teamleiders Werk en Beschut
3.2.24
Uitvoeren van seniorenregeling en regels m.b.t. jubilea, t.a.v. Wsw-medewerkers.
College
M
Directeur
 
Teamleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.25
Toekennen van reguliere periodieken aan WSW-medewerkers.
College
M
Directeur
 
Teamleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.26
Beslissen omtrent interne werkplekverschuivingen t.a.v. Wsw-medewerkers.
College
M
Directeur
 
Teamleiders Beschut en Begeleiders afdeling Werk
3.2.27
Beslissen omtrent de verlofregelingen uit de art. 6.1 t/m 6.8 van de CAO WSW (uitgezonderd verplicht verlof ex art. 6.1, lid 8).
College
M
Directeur
 
Teamleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.28
Beslissen omtrent arbeidsduur en werktijden ex. artt. 4.1/4.2/4.3/4.5/6.10/8.3 van de CAO WSW
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.29
Beslissen omtrent arbeidsduur en werktijden ex. art. 4.6 en 4.7 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Teamleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.30
Beslissen omtrent vakbondscontributie ex art. 7.3 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut en Hoofd Personeelszaken (SW)
3.2.31
Beslissen omtrent fiets- en pc-privéregeling ex art. 7.1 CAO WSW en tegemoetkoming woon-werkverkeer ex art. 7.5 en 7.7 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Hoofd Personeelszaken (SW)
3.2.32
Beslissen omtrent toeslagen voor overwerk en onregelmatige dienst ex. art. 5.10 t/m 5.13 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Teamleiders Werk en Beschut
3.2.33
Beslissen omtrent ontwikkeling van de Wsw-werknemer, ex art. 9.1/9.3/9.4 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Begeleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.34
Beslissen over betaald ouderschapsverlof voor Wsw-werknemers, ex art. 6.5 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Begeleiders afdelingen Werk en Beschut
3.2.35
Beslissen omtrent loondoorbetaling en aanvulling op loon, ex. art. 5.2/5.15/8.1/8.2 van de CAO WSW.
College
M
Directeur
 
Afdelingshoofden Werk en Beschut
3.2.36
Het aangaan van inkoopverplichtingen i.v.m. WSW-productieactiviteiten.
College
M
Directeur
 
Tot € 5.000: Teamleiders afdelingen Werk en Beschut.
Tot € 15.000: Afdelingshoofden Werk en Beschut.
3.2.37
Het aangaan van verkoopverplichtingen i.v.m. Wsw-productieactiviteiten.
College
M
Directeur
 
Tot € 15.000: Teamleiders afdelingen Werk en Beschut
Tot € 50.000: Afdelingshoofden Werk en Beschut en Senior Account Manager
€ 50.000 en meer: Directeur
 
ONDERWIJS
 
 
 
 
 
3.2.38
Uitvoering van de Subsidieverordening brede scholen.
College
M
Directeur
 
 
3.2.39
Uitvoering van wet- en regelgeving inzake leerlingenvervoer.
College
Burgemeester
M
Directeur
 
Consulent leerlingenvervoer ten aanzien van beslissingen op aanvragen:
-fietsvergoeding;
-kilometervergoeding eigen auto;
-openbaarvervoervergoedingen;
-aangepast vervoer, zijnde
grote schoolbus en taxivervoer:
Afdelingshoofd Inkomen:
ondertekening contracten in het kader van aanbesteding leerlingenvervoer.
Teamleider Onderwijs:
ondertekening beslissingen in het kader van de hardheidsclausule.
3.2.40
Uitvoering van de artikelen 28, 118h, lid 1, lid 2, uitgezonderd 1e volzin, en lid 3 en 118i van de Wet op het voortgezet onderwijs (WVO), de artikelen 8.1.8, 8.3.2, lid 1, lid 2, uitgezonderd 1e volzin, en lid 3 en 8.3.3 van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB), en de artikelen 47a, 162b, lid 1, lid 2, uitgezonderd 1e volzin, en derde lid en 162c van de Wet op de expertisecentra, in verband met melding en bestrijding van voortijdig schoolverlaten van niet-leerplichtigen (‘’regionale meld- en coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten’’).
College
M
Directeur
 
Leerplichtambtenaren;
Consulenten Leerplicht.
3.2.41
Vaststellen van de effectrapportage genoemd in artikel 118h, zevende lid, van de WVO, artikel 8.3.2, zevende lid, van de WEB e artikel 162b, zevende lid, van de WEB.
College
 
Directeur
 
Teamleider Onderwijs &
kinderopvang.
3.2.42
a.Uitvoering van de artikelen 3a, 3b, 5, 5a, 6, 15, 18, 19, 21 en 25, lid 2 van de Leerplichtwet.
College
M
Leerplichtambtenaren en consulenten leerplicht
 
 
 
b.Uitvoering van artikel 25, lid 2 van de Leerplichtwet.
College
M
Directeur
 
Teamleider Onderwijs & kinderopvang.
3.2.43
Het bijhouden van het kinderopvangregister en peuterspeelzaalwerkregister als genoemd in de artikelen 1.45 t/m 1.47 en 2.2 t/m 2.4 van de Wet kinderopvang (Wko).
College
M
Directeur
 
Teamleider Onderwijs & kinderopvang.
3.2.44
Het uitoefenen van het toezicht op de vereiste kwaliteit van een verantwoorde kinderopvang en een verantwoord peuterspeelzaalwerk als genoemd in de artikelen 1.61 t/m 1.63 en 2.19 t/m 2.21 van de Wko.
College
M
Directeur
 
Directeur GGD Regio Twente en de door hem aangewezen inspecteurs kinderopvang.
3.2.45
Het vervullen van de plicht tot handhaving als genoemd in de artikelen 1.65, 1.66, 2.23 en 2.24 van de Wko.
College
M
Directeur
 
Teamleider Onderwijs & kinderopvang.
3.2.46
Het opleggen van bestuurlijke boetes als genoemd in de artikelen 1.72, 1.80, 2.27 en 2.28 van de Wko.
College
M
Directeur
 
Teamleider Onderwijs & kinderopvang.
 
KINDEROPVANG
 
 
 
 
 
3.2.47
Het beslissen op aanvragen m.b.t. de noodzaak en omvang van kinderopvang op basis van een sociaal-medische indicatie
College
M
Directeur
Het submandaat is alleen van toepassing op de consulenten van het Zorgloket die belast zijn met de uitvoering van de regeling sociaal-medische indicatie kinderopvang
Consulenten van het Zorgloket.
3.2.48
Het ondertekenen van overeenkomsten met kinderopvanginstellingen in het kader van de regeling sociaal-medische indicatie kinderopvang.
Burgemeester
V
Directeur
De volmacht is alleen van toepassing op de consulenten van het Zorgloket die belast zijn met de uitvoering van de regeling sociaal-medische indicatie kinderopvang.
Consulenten van het Zorgloket
Vastgesteld d.d. 13 oktober 2015

Naar boven