29 628 Politie

Nr. 1140 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Ontvangen ter Griffie op 20 december 2022.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling is aan de Kamer overgelegd tot en met 9 februari 2023.

De voordracht voor de vast te stellen ministeriële regeling kan niet eerder worden gedaan dan op 10 februari 2023.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 december 2022

Hierbij bied ik u het ontwerp aan van een wijziging van de Regeling aanwijzing functies VOG politiegegevens (hierna: de Regeling). De Regeling is gebaseerd op artikel 35a van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens.

Met de voorgestelde wijziging worden enkele functies aangewezen bij gemeenten, wordt de categorie boa’s uitgebreid met boa’s zonder geweldsbevoegdheid en worden enkele benamingen van functies bij DJI gewijzigd. Het ontwerp is tot stand gekomen op voordracht van de betrokken vakministers onder wie de betreffende sector valt. Voor de inhoud van het ontwerp verwijs ik naar het ontwerp dat vergezeld gaat van een bijlage en een toelichting.

De Regeling wordt aan u voorgelegd ter uitvoering van de voorhangprocedure die is opgenomen in artikel 35a, vijfde lid, van de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerp. De ministeriële regeling wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd. In verband met het komende reces heeft uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over het ontwerp tot 10 februari 2023.

De voorstellen en voordrachten tot aanwijzing van functies worden vertrouwelijk aan u gezonden omdat dit achtergrondinformatie kan bevatten over specifieke aan te wijzen functies met een hoog integriteitsrisico1.

Een brief van gelijke strekking heb ik gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De Minister voor Rechtsbescherming, F.M. Weerwind


X Noot
1

Ter vertrouwelijke inzage gelegd, alleen voor de leden, bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer

Naar boven