19 637 Vreemdelingenbeleid

Nr. 1387 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR IMMIGRATIE EN ASIEL

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 6 januari 2011

Zoals op 1 december jl. aan u is toegezegd tijdens de behandeling van de begroting Immigratie en Asiel 2011 (Handelingen der Kamer II, vergaderjaar 2010–2011, nr. 29, blz. 2–38 en blz. 41–46) doe ik uw Kamer hierbij ter vertrouwelijke inzage door de leden toekomen de resultaten van de kostprijsherijking Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)1.

Het betreft het zogenoemde «Integraal Document» met de daarbij behorende bijlagen, waarin het kostprijsmodel zijn weerslag vindt. Hierin zijn opgenomen de producten die het COA, in opdracht van het ministerie, levert, de daarbij behorende prestatie-indicatoren en -normen, kostprijzen en (belendende) financiële afspraken. Ik wijs er op dat het onderzoek vertrouwelijk is, ook in verband met de onderhandelingen met alle leveranciers van diensten en producten.

In de loop van 2011 zal voorts een vervolg worden ingezet op de kostprijsherijking, met (onder andere) als doel het onderzoeken van de mogelijkheden tot aanpassing van de financieringssystematiek.

De minister voor Immigratie en Asiel,

G. B. M. Leers


XNoot
1

Ter vertrouwelijke inzage gelegd, alleen voor de leden, bij het Centraal Informatiepunt van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Naar boven