Vragen van het lid Van der Plas (BBB) aan de Minister van Economische Zaken en Klimaat over de berichten «Rechtspraak nodig over blinde vlekken 112-bereikbaarheid» en «Conclusies onderzoek mobiel bereik niet meer bruikbaar» (ingezonden 26 mei 2021).

Mededeling van Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) (ontvangen 18 juni 2021).

Vraag 1

Kunt u op korte termijn zorgen voor actuele cijfers over de bereikbaarheid van telefoon en internet op het platteland?1

Vraag 2

Kunt u aangeven wie er aansprakelijk is wanneer een burger komt te overlijden of ernstig gehandicapt raakt door het niet kunnen bereiken van 112 door een slechte bereikbaarheid van telefoon en internet?

Vraag 3

Kunt u op korte termijn uitleggen wat de overheid doet om ervoor te zorgen dat er 100 procent bereikbaarheid van telefoon en internet is voor iedereen in Nederland?

Mededeling

Op 26 mei 2021 heeft het lid Van der Plas (BBB) vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Gelderland (kenmerk 2021Z08973). Deze vragen kunnen niet binnen de gestelde termijn worden beantwoord.

De vragen van het lid Van der Plas zijn vergelijkbaar aan de vragen van het lid Van Dijk (kenmerk 2021Z06404) en hebben beide als aanleiding de berichtgeving van Omroep Gelderland. Ik acht het daarom verstandig beide sets van Kamervragen gelijktijdig te beantwoorden. De informatie uit de beantwoording van de vragen van het lid Van der Plas zijn relevant voor het lid Van Dijk, en omgekeerd.

Inmiddels heb ik vrijwel alle organisaties gesproken waar ik mee wilde spreken voordat ik de vragen van Kamerlid Van Dijk kan beantwoorden. Sindsdien heeft zij echter samen met het lid Rajkowksi (VVD) een motie over dit onderwerp ingediend, en heeft uw Kamer die motie aangenomen. Ik wil in de beantwoording van al deze vragen tevens ingaan op hetgeen ik met die motie van plan ben.


X Noot
1

Omroep Gelderland, 21 mei 2021, «Deskundige: «Rechtspraak nodig over blinde vlekken 112-bereikbaarheid»». (https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6966041/Deskundige-Rechtspraak-nodig-over-blinde-vlekken-112-bereikbaarheid);

Omroep Gelderland, 21 mei 2021, «Deskundigen: «Conclusies onderzoek mobiel bereik niet meer bruikbaar»» (https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/6959261/Deskundigen-Conclusies-onderzoek-mobiel-bereik-niet-meer-bruikbaar)

Naar boven