Vragen van de leden Van Toorenburg en Van Helvert (beiden CDA) aan de Minister voor Rechtsbescherming over de Beleidsregels exploitatievergunning speelautomatenhallen Heerlen 2020 (ingezonden 11 maart 2020).

Mededeling van Minister Dekker (Rechtsbescherming) (ontvangen 1 april 2020).

Vraag 1

Bent u bekend met de Beleidsregels exploitatievergunning speelautomatenhallen Heerlen 2020?1

Vraag 2

Klopt het dat de vergunningen voor het vestigen en exploiteren van een speelautomatenhal worden verdeeld middels loting? Wat vindt u daarvan? Komt dat vaker voor?

Vraag 3

Hoe kan een gemeente als Heerlen waarborgen dat de burger daadwerkelijk effectief beschermd wordt tegen kansspelverslaving als de vergunning voor het vestigen en exploiteren van een speelautomatenhal simpelweg wordt verloot? Een vergunning zou toch moeten worden verleend aan de exploitant die op inhoudelijke gronden de beste partij is om het aanbod te doen? De drempel voor toetreding is middels een lotingssysteem toch per definitie een minimum vereiste?

Vraag 4

Zou het niet veel beter zijn als de gemeente Heerlen de vergunning zou gunnen aan de partij die de burger, aantoonbaar, het beste kan beschermen tegen kansspelverslaving en die de beste papieren heeft waar het gaat om het tegengaan van criminaliteit en witwassen?

Mededeling

Hierbij deel ik u mede dat de schriftelijke vragen van de leden Van Toorenburg en Van Helvert (beiden CDA), van uw Kamer aan de Minister voor Rechtsbescherming over de Beleidsregel exploitatievergunning speelautomatenhallen Heerlen 2020 (ingezonden 11 maart 2020) niet binnen de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord, aangezien nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Ik streef ernaar de vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.


X Noot
1

Beleidsregels exploitatievergunning speelautomatenhallen Heerlen 2020, https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2020-30341.html

Naar boven