Vagen van het lid Bergkamp (D66) aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Veiligheid en Justitie over de registratie van levenloos geboren kinderen in de basisregistratie personen (BRP) (ingezonden 6 maart 2017).

Antwoord van Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) (ontvangen 10 mei 2017)Zie ook Aanhangsel Handelingen, vergaderjaar 2016–2017, nr. 1571.

Vraag 1

Herinnert u zich uw brief over de registratie van levenloos geboren kinderen in de basisregistratie personen (BRP) naar aanleiding van de petitie «Ik wil ook in het BRP»?1

Antwoord 1

Ja.

Vraag 2

Kunt u aangeven wat de vorderingen zijn met betrekking tot de nodige ICT-aanpassingen om registratie van levenloos geboren kinderen in het BRP mogelijk te maken? Is de impactanalyse op Operatie BRP reeds uitgevoerd?

Vraag 3

Klopt het dat, zoals u schrijft in uw brief, de impact op het programma in december 2016 in de interbestuurlijke stuurgroep van Operatie BRP is besproken? Wat waren hiervan de uitkomsten?

Vraag 4

Is naar aanleiding van de bespreking in de interbestuurlijke stuurgroep van Operatie BRP inmiddels bepaald of, en op welk moment, de benodigde aanpassingen in de BRP zouden kunnen worden doorgevoerd?

Vraag 5

Welke aanpassingen, zoals u schrijft in uw brief, in wet- en regelgeving zijn noodzakelijk om de registratie van levenloos geboren kinderen in de BRP mogelijk te maken? Op welke termijn denkt u deze benodigde aanpassingen aan de Kamer te doen toekomen?

Vraag 6

Kunt u een inschatting geven van de termijn waarop u denkt dat de registratie van levenloos geboren kinderen in de BRP mogelijk zal zijn?

Antwoord 2 t/m 6

In mijn brief van 25 april jl. heb ik u geïnformeerd dat de jaarlijkse herijking van de operatie BRP een aanzienlijke uitloop in tijd en in kosten aan het licht heeft gebracht en tot nadere beoordeling en analyse leidt. Ik heb u daarbij gemeld dat ik u nader zal informeren nadat ik kennis heb genomen van het nog uit te brengen BIT-advies (Bureau ICT-toetsing) en mij heb beraden hoe hiermee om te gaan. Ik kan u derhalve pas daarna informeren over de wijze en het moment van registreren van levenloos geboren kinderen.


X Noot
1

Kamerstuk 27 859, nr. 96

Naar boven