Vragen van het lid Voortman (GroenLinks) aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht «Tekorten ziekenhuizen verdoezeld» (ingezonden 18 april 2014).

Nader antwoord van Minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 3 oktober 2014).

Vraag 1

Bent u bekend met het bericht «tekorten ziekenhuizen verdoezeld»?1

Vraag 2

Hoe oordeelt u over het feit dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de Kamer en uzelf verkeerd heeft geïnformeerd over de financiële situatie van ziekenhuizen?

Vraag 3

Op welke termijn verwacht u dat het onderzoek van de commissie Borstlap naar het functioneren van de NZa wordt afgerond en de resultaten van het onderzoek aan de Kamer te zenden?

Vraag 4

Zal het foutief informeren van de Kamer en het Ministerie van VWS over de financiële positie van ziekenhuizen onderdeel uitmaken van dit onderzoek? Zo nee, waarom niet?

Vraag 5

Is dit bericht voor u aanleiding om vooruitlopend op het onderzoek direct disciplinaire maatregelen te treffen tegen de raad van bestuur van de NZa? Zo nee, waarom niet?

Nader antwoord

De schriftelijke vragen van het lid Voortman (GroenLinks), vraagnummer 2014Z07269, zijn beantwoord middels de brief «Verslag van een schriftelijk overleg over het functioneren van de NZa 2012» (Kamerstuk 25 268, nr. 98).

Naar boven