Vragen van de leden Van Miltenburg en Teeven (beiden VVD) aan de ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het wegpesten van een homostel uit Utrecht (ingezonden 16 juni 2010).

Mededeling van minister Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie) (ontvangen 13 juli 2010 ).

Vraag 1

Kent u het bericht «Homostel weggepest uit Utrecht»?1

Vraag 2

Is het waar dat een homostel zich genoodzaakt voelt te verhuizen uit de Utrechtse Vinexwijk Leidsche Rijn na aanhoudende treiterijen van allochtone jongeren? Zo ja, wat vindt u hiervan?

Vraag 3

Hoe is het mogelijk dat de gedupeerden en de politie precies weten welke jongens schuldig zijn, maar de politie toch niet ingrijpt? Deelt u de mening van de gedupeerden dat een daadkrachtige aanpak bij diverse instanties en de burgemeester ontbreekt?

Vraag 4

Deelt u de mening dat het onacceptabel is dat de slachtoffers nu hun biezen moeten pakken, terwijl de daders rustig in de buurt kunnen blijven wonen?

Vraag 5

Bent u bereid er bij de gemeente op aan te dringen dat al het mogelijke, waaronder eventueel ook cameratoezicht, in het werk wordt gesteld om de daders te kunnen oppakken en ze streng te kunnen aanpakken? Zo nee, waarom niet?

Mededeling

De leden Kuiken en Spekman (beiden PvdA) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en voor Wonen, Wijken en Integratie over het wegpesten van een homostel uit hun huis. Deze vragen werden ingezonden op 15 juni 2010 met kenmerk 2010Z09411.

De leden Van Miltenburg en Teeven (beiden VVD) hebben ter aanvulling hierop schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze werden ingezonden op 16 juni 2010 met kenmerk 2010Z09445.

Tot mijn spijt deel ik u mee dat het niet mogelijk is de vragen binnen de gestelde termijn te beantwoorden doordat niet alle inlichtingen tijdig konden worden verkregen. De verwachting is dat de antwoorden u binnen de termijn van zes weken alsnog zullen bereiken.


XNoot
1

de Volkskrant, 15 juni 2010.

Naar boven