Ontwerp Projectbesluit beekherstel Run Heers-Dommel

Vaststelling Ontwerp Projectbesluit Run Heers-Dommel 

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel in Boxtel, 

Gelet op:

  • voorstel 136563/325052 d.d. 03 juni 2025; 

  • artikel 5.44, eerste en vierde lid Omgevingswet;

  • artikel 5.52, eerste lid Omgevingswet:

 

heeft het volgende besloten:

Artikel I

"Projectbesluit Beekherstel Run Heers - Dommel" opgenomen in Bijlage A in ontwerp vast te stellen inclusief de daarbij behorende bijlagen. De maatregelen dragen bij aan de realisatie van de water- en natuuropgaven voor het gebied en de versterking van de bestaande recreatieve waarden aldaar, waarbij de inrichting van het beekdal voldoende afvoercapaciteit biedt voor de ingebruikname van de koppeling van de Gender naar de Run.

Artikel II

Het Ontwerp Projectbesluit en de bijbehorende stukken worden op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende 6 weken ter inzage gelegd. 

Aldus vastgesteld door Waterschap De Dommel, op 3 juni 2025

het dagelijks bestuur

E. de Ridder 

watergraaf 

 H. Kielenstijn 

secretaris-directeur

Bijlage A Bijlage bij artikel I

Projectbesluit Beekherstel Run Heers - Dommel

1 Projectbeschrijving

1.1 Doel

De projectdoelstelling voor het project Beekherstel Run Heers – Dommel is:

Het realiseren van beekherstel om invulling te geven aan de water- en natuuropgaven (Kaderrichtlijn Water, Natuurnetwerk Brabant en Natte Natuurparel) voor het gebied, waarbij de inrichting van het beekdal voldoende afvoercapaciteit biedt voor in gebruik name van de koppeling van de Gender naar de Run en waarbij ook een versterking plaatsvindt van de landschappelijke en recreatieve waarden van het gebied.

In paragraaf 1.3 van de motivering (Bijlage 1 - Motivering) zijn de projectdoelstellingen en opgaven nader toegelicht.

1.2 Projectgebied

Het projectbesluit Beekherstel Run Heers – Dommel omvat het stroomgebied van de Run tussen het Witven en de Dommel, parallel aan de A67. Alle maatregelen die worden omschreven in het projectbesluit vinden plaats binnen het Projectgebied, zie figuur 1.

Figuur 1
afbeelding binnen de regeling
Projectgebied projectbesluit Beekherstel Run Heers – Dommel Waterschap De Dommel

2 Permanente maatregelen en werkzaamheden 

2.1 Ontwerp project (en permanente maatregelen)

Om invulling te geven aan de in hoofdstuk 1 genoemde projectdoelstelling is voor het project Beekherstel Run Heers – Dommel een integraal ontwerp opgesteld. In dit ontwerp zijn alle benodigde maatregelen uitgewerkt, zoals de nieuwe waterloop, de inrichting van het uitstroomveld, een obstakelvrije zone, nieuw te ontwikkelen bos, houtsingels en solitaire bomen. Alle permanente maatregelen zijn opgenomen onder 2.2.

2.2 Permanente maatregelen

2.2.1 Tabel permanente maatregelen

Op het traject van de Run tussen Heers en de Dommel worden de volgende inrichtingsmaatregelen uitgevoerd. De ontwerptekeningen waarop deze maatregelen zijn geduid zijn opgenomen in bijlage 2 van de motivering op dit projectbesluit (Bijlage 2a - Inrichting).

Tabel 1: Overzicht inrichtingsmaatregelen

Code

Maatregel

W1

Dempen bestaande en aanleggen nieuwe Run 

W2

Dempen detailontwatering 

W3

Aanbrengen sloot en greppel 

W4

Aanbrengen dam 

K1

Verwijderen stuw en vispassage 

K2

Verwijderen en aanbrengen brug 

K3

Verwijderen en aanbrengen duikers 

K4

Aanbrengen veegvuiluitdraaiplaats 

K5

Verwijderen stuwput 

K6

Realiseren pomp 

L1

Afgraven maaiveld 

L2

Ontwikkelen bos, houtsingels en solitaire bomen 

L3

Aanbrengen hoop gebroken metselstenen 

I1

Realiseren uitstroomveld van de koppeling Gender-Run 

R1

Aanpassen wandelroute 

 
2.2.2 W1 Dempen bestaande en aanleggen nieuwe Run

De hoofdmaatregel in het ontwerp is het dempen en opnieuw aanleggen of aanpassen van de Run. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in verschillende trajecten (TR), zie figuur 2:

  • a.

    TR1: Heers tot uitstroomveld verbinding Gender-Run.

  • b.

    TR2: Uitstroomveld verbinding Gender-Run tot Dommelstraat

  • c.

    TR3: Dommelstraat tot Kempense Plassen

  • d.

    TR4: Kempense Plassen tot stuw Kempense Plassen

  • e.

    TR5: Stuw Kempense Plassen tot Dommel

Figuur 2 
afbeelding binnen de regeling
Overzichtskaart trajecten Beekherstel Run Heers - Dommel

In traject TR1 wordt de huidige Run gedempt en aan de noordwestzijde hiervan een nieuwe meanderende beek met een tweefasenprofiel gegraven. Het nieuwe profiel bestaat uit een V-vormig zomerbed met gemiddelde taluds 1:3 en ligt 0,4 m diep ingesneden in het winterbed. De bodemhoogte van het zomerbed verloopt van NAP +17,30 m geleidelijk naar NAP +17,13 m. Het winterbed heeft taluds van gemiddeld 1:10. Direct ten noordwesten van het winterbed ligt de 5 meter brede obstakelvrije zone.

In traject TR2 wordt de huidige Run gedempt en een nieuwe meanderende beek met een tweefasenprofiel gegraven. Het nieuwe profiel bestaat uit een V-vormig zomerbed met gemiddelde taluds 1:3 en ligt 0,4 m diep ingesneden in het winterbed. De bodemhoogte van het zomerbed verloopt van NAP +17,13 m geleidelijk naar NAP +16,78 m. Het winterbed is met ca. 40 m breder dan in traject 1 en heeft taluds van gemiddeld 1:50. Aan beide zijden van het winterbed is een 5 meter brede obstakelvrije zone voorzien. Voor de aanleg van de nieuwe beek wordt ten westen van de Runstraat een bosje gerooid.

In traject TR3 wordt de huidige Run gedempt en een nieuwe meanderende beek met een trapeziumvorming profiel gegraven. Het nieuwe profiel heeft een bodembreedte van 1 m en taluds gemiddeld 1:2. De bodemhoogte van de nieuwe beek verloopt van NAP +16,78 m geleidelijk naar NAP +16,38 m. Voor de inpassing van het nieuwe beekprofiel wordt in het bosperceel benedenstrooms van de Dommelstraat een strook in het bos vrijgemaakt.  Ten noordoosten van de nieuwe beek is een obstakelvrije zone voorzien.

In traject TR4 blijft de huidige beek inclusief de in 2019 aangebrachte profielversmallingen gehandhaafd.

In traject TR5 wordt de huidige Run deels gedempt en een nieuwe meanderende beek met een trapeziumvorming profiel gegraven. In het bovenstroomse deel van het traject wordt de bestaande Run versmald. Het nieuwe profiel heeft een bodembreedte van 1 m en taluds gemiddeld 1:2 en op de bodem is 200 mm maasgrind aangebracht. De bodemhoogte van de nieuwe beek verloopt van NAP +16,27 m geleidelijk naar NAP +16,0 m. Ten noorden van de nieuwe beek is een obstakelvrije zone voorzien.

Op diverse plaatsen worden poorten aangebracht om de obstakelvrije zone afsluitbaar te maken en recreanten te geleiden.

In de toekomstige situatie is het beheer en onderhoud van de Run gestuurd op de relatie tussen de gemeten afvoer (gemeten bij de hoogwaterstuw t.h.v. N69) en de oppervlaktewaterstand. Hiervoor wordt bij de Dommelstraat een waterstandsmeetpunt ingericht. In tabel 2 zijn de bij de Dommelstraat (benedenstroomse zijde) berekende waterstanden in de Run na de inrichtingsmaatregelen weergegeven.

Tabel 2: Overzicht waterpeilen in de Run. Houdt rekening met een bandbreedte van +/- 0,1 m. *piekafvoeren zonder inzet waterberging Grootgoor en zonder koppeling Gender-Run in werking

Qh-relatie op puntlocatie

Meetpunt

30% zomer-afvoer

(0,02 m3/s)

Zomer-afvoer 

(0,07 m3/s)

Winter-afvoer 

(0,37 m3/s)

Piekafvoeren

T1* (2,25 m3/s)

T10* (4,22 m3/s)

T100* (6,68 m3/s)

Dommelstraat

W07

17,02+

17,15+

17,61+

17,87+

18,35+

18,59+

 
2.2.3 W2 Dempen detailontwatering

In het gebied worden diverse sloten en watergangen gedempt. 

2.2.4 W3 Aanbrengen sloot en greppel

De nieuwe sloot vanuit het Witven is 1 meter diep, heeft een bodembreedte van 0,5 m en taluds 1:1.5. De V-vormige greppel halverwege traject TR1 is 0,5 m diep.

2.2.5 W4 Aanbrengen dam

In de watergang tussen de Kempense Plassen wordt een gronddam aangebracht met een kruinhoogte van NAP +18,40 m.

2.2.6 K1 Verwijderen stuw en vispassage

Stuw Kempense Plassen met de vertical slot vispassage en inlaten voor de Kempense Plassen en ’t Wertje wordt verwijderd.

2.2.7 K2 Verwijderen en aanbrengen brug

De bestaande kokerduiker onder de Runstraat wordt verwijderd. Ten zuiden hiervan wordt een nieuwe brug gerealiseerd met een overspanning van 10 m. Ter hoogte van de nieuwe brug heeft de nieuwe Run een bodemhoogte van NAP +17,00 m, waarbij het tweefasenprofiel uit traject TR2 onder de brug wordt doorgetrokken.

2.2.8 K3 Verwijderen en aanbrengen duikers

De volgende nieuwe duikers worden aangebracht:

  • a.

    Duiker t.b.v. afwatering Het Witven: beton rond 300 mm, lengte 9,6 m, b.o.b. gelijk aan bodemhoogte nieuwe sloot.

  • b.

    Twee duikers in afwateringswatergangen Runstraat: beton rond 300 mm, lengte 9,6 m, b.o.b. gelijk aan bestaande slootbodem

  • c.

    Drie duikers afwateringswatergangen Dommelstraat ter hoogte van brug Dommelstraat: beton rond 300 mm, lengte 9,6 m, b.o.b. gelijk aan bestaande slootbodem.

  • d.

    Duiker in watergang ten noorden van Kempense Plassen: beton rond 500 mm, lengte 9,6 m, b.o.b. NAP 16,60 m

  • e.

    Duiker nieuwe inlaat ’t Wertje bij de Kempense Plassen: beton rond 300 mm, lengte 14,4 m, b.o.b. NAP 16,00 m. De duiker wordt voorzien van een spindelafsluiter.

2.2.9 K4 Aanbrengen veegvuiluitdraaiplaats

Bovenstrooms van de Dommelstraat wordt in het winterbed van de Run een veegvuiluitdraaiplaats (VVUP) gerealiseerd. De VVUP is 8 bij 16 meter en de bovenzijde ligt op NAP +17,80 m.

2.2.10 K5 Verwijderen stuwput

De stuwput in de watergang ten westen van Resort Veldhoven wordt verwijderd. Daarbij worden de ontstane laagtes gedicht.

2.2.11 K6 Realiseren pomp

Ten noorden van de uitmonding van de Run in de Dommel wordt een pompinstallatie aangebracht om water vanuit de Dommel in de Kempense Plassen te kunnen pompen.

2.2.12 L1 Afgraven maaiveld

In traject TR1 wordt het maaiveld ten noordwesten van de nieuwe beek geleidelijk verlaagd, van 0 cm aan de grens van het projectgebied tot 30 cm bij de insteek van het winterbed.

2.2.13 L2 Ontwikkelen bos, houtsingels en solitaire bomen

In het projectgebied worden op diverse plekken bos, houtsingels en solitaire bomen aangeplant danwel spontaan tot ontwikkeling gebracht.

2.2.14 L3 Aanbrengen hoop gebroken metselstenen

In de nieuwe bossen rondom de Dommelstraat worden twee hopen met gebroken metselstenen aangebracht.

2.2.15  I1 Realiseren uitstroomveld van de koppeling Gender-Run

De koppeling van de Gender naar de Run mondt uit in een overstortconstructie waarna het water overloopt in het uitstroomveld. De bodem van de betonnen overstortconstructie ligt op NAP +15,10 m en heeft een overstortdrempel richting het uitstroomveld op een hoogte van NAP +17,95 m. De overstortdrempel bestaat uit een 5 meter brede verharding. De betonnen constructie is aan de noord- en westzijde geflankeerd door stalen damwanden. De hoogte van de bovenzijde van de damwanden verloopt van NAP +20.00 m ter hoogte van de spindelschuiven voor de duikers naar NAP +19,00 m. De damwanden zijn voorzien van valbeveiliging.

Het uitstroomveld bestaat uit een verlaging van het maaiveld vanaf de overstortdrempel aan de zijde van de betonnen constructie van NAP +17,95 m en verloopt geleidelijk naar NAP +17,85 m aan de zijde van de Run. Aan de zijde van de Run wordt het uitstroomveld eveneens over een breedte van 5 m verhard. 

Het uitstroomveld wordt door het waterschap beheerd. Hiervoor is het uitgangspunt dat de vegetatie kort wordt gehouden.

2.2.16 Aanpassen wandelroute

De verbinding tussen knooppunten 67 en 97 wordt verlegd naar het zuiden.

3 Flexibiliteit in het besluit

3.1 Maatvoering ontwerp

De maatvoering van de maatregelen in het projectbesluit zijn weergegeven in het ontwerp (Bijlage 2a - Inrichting) en in de dwarsprofielen die horen bij de verschillende delen van de nieuw in te richten beek. 

3.2 Flexibiliteit in het ontwerp

Het ontwerp van Beekherstel Run Heers – Dommel wordt tijdens en na de procedure van het projectbesluit verder in detail uitgewerkt. In deze uitwerking worden details toegevoegd. Denk hierbij onder andere aan de materialisatie, vormgeving en landschappelijke uitstraling van de brug Runstraat, het plaatsen en verwijderen van afrasteringen en poorten en de te hanteren aan- en afvoerroutes. 

De definitieve locatie van de aslijn van de nieuwe meanderende Run meander wordt op basis van de specifieke, lokale terreinomstandigheden (bv. handhaven natuurwaarden, bodemopbouw, etc.) pas tijdens de uitvoering definitief in het veld bepaald, waarbij een bandbreedte van 10 meter ten opzichte van de aslijn op de ontwerptekening wordt aangehouden. 

3.3 Voorwaarden voor de flexibiliteit

Van bovenstaande flexibiliteit voor het ontwerp en de uitvoering mag alleen gebruik worden gemaakt als de milieueffecten niet significant groter zijn dan de milieueffecten die beschreven zijn in de aan dit projectbesluit ten grondslag liggende motivering van het projectbesluit (Bijlage 1 - Motivering). 

4 Tijdelijke maatregelen

4.1 Tijdelijke maatregelen en voorzieningen

Voor de realisatie van het project worden diverse tijdelijke maatregelen en voorzieningen getroffen. Het projectgebied wordt ingericht als bouwterrein en tijdelijke in- en uitritten voor het bouwverkeer worden aangelegd. Het bouwterrein wordt zoveel als mogelijk afgesloten. De wandel- en fietsroutes door het projectgebied worden tijdelijk afgesloten en omgeleid. Tijdens het opbreken en aanbrengen van brug Runstraat wordt de Runstraat afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Dit wordt afgestemd met de hulpdiensten.

De tijdelijke maatregelen en voorzieningen (o.a. doorlooptijd, locatie, etc.) worden in de contractfase door de aannemer nader uitgewerkt, afgestemd met betrokkenen en gecommuniceerd met de omgeving.

4.2 Bouw- en aanlegfase

De werkzaamheden binnen dit project bestaan grotendeels uit grondverzet en het verwijderen en aanbrengen van civieltechnische voorzieningen. Gedurende de uitvoering wordt er op ingezet om de werkwijze zo goed als mogelijk af te stemmen op het terrein en de weersomstandigheden. Met een uitvoeringscontract wordt de resultaatverplichting voor de uitvoerende partij vastgelegd. Naast een detailbeschrijving van de maatregelen, wordt hierin ook sturing gegeven aan de wijze waarop de uitvoering dient te verlopen. Hierbij moet gedacht worden aan uitvoeringsperioden, aan- en afvoerroutes, werkterreinen, werktijden, stopmomenten en (andere bouw-)activiteiten rondom het plangebied.

4.3 Planning

Voordat met de uitvoering gestart kan worden, is nadere informatie nodig met betrekking tot de detailplanning, werkvolgorde, fasering en dergelijke. De nadere uitwerking van deze details vindt in de contractfase plaats op basis van dit Projectbesluit, de gemaakte afspraken met de omgeving en de vergunningen.

In Q3 en Q4 van 2025 wordt samen met een aannemer in een bouwteamconstructie het uitvoeringsontwerp en het uitvoeringscontract opgesteld. Vanaf begin 2026 zal de uitvoering plaatsvinden.

5 Maatregelen ter beperking of voorkoming van nadelige gevolgen voor de fysieke leefomgeving

5.1 Algemeen

In paragraaf 4.2 van de motivering (Bijlage 1 - Motivering) zijn de milieueffecten voortkomend uit het project Beekherstel Run Heers – Dommel beschreven. Navolgend zijn de maatregelen voortvloeiend hieruit beschreven.

5.2 Water

Nadelige effecten als gevolg van de verandering van grond- en oppervlaktewaterstanden bij agrarische percelen worden gemitigeerd door middel van financiële compensatie.

5.3 Natuur

Voorafgaand aan de uitvoering worden de benodigde preventieve en mitigerende maatregelen vastgelegd in een ecologisch werkprotocol om negatieve effecten ten gevolge van het projectbesluit zoveel mogelijk te beperken. Vervolgens wordt in het veld aantoonbaar volgens dit protocol gewerkt. De maatregelen die nodig zijn om de aan de wettelijke zorgplicht te voldoen worden in hetzelfde protocol geborgd. Zo zal worden gewerkt onder ecologische begeleiding van een ecoloog en worden voorafgaand aan demping de aanwezige zaadbanken met wortels van de drijvende waterweegbree getransplanteerd naar de nieuwe beek.

5.4 Archeologie

Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de aanbevelingen uit het Programma van Eisen Archeologie om de kans op aantasting van de aanwezige archeologische waarden te beperken. Zo zal het grondwerk gedeeltelijk onder archeologische begeleiding worden gerealiseerd.

6 Omgevingsvergunningen

6.1 Omgevingsvergunningen Waterschap De Dommel

De Omgevingswet biedt de mogelijkheid om in het projectbesluit te bepalen dat het projectbesluit eveneens geldt als een omgevingsvergunning, indien een dergelijke vergunning voor de uitvoering van het projectbesluit is vereist (artikel 5.52, lid 2, onder a, Ow). Daarmee krijgt het projectbesluit het karakter van een integraal juridisch besluit. 

In waterschapsverordening Waterschap De Dommel 2024 wordt in afdeling 1.7 (artikel 1.10) Uitzondering beheeractiviteiten ingegaan op deze mogelijkheid voor integraliteit van het projectbesluit. Voor handelingen door of vanwege het waterschap, gericht op de taken die bij Reglement aan het waterschap zijn toebedeeld door Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant, is geen omgevingsvergunning op grond van deze verordening vereist, als daarvoor een projectbesluit is vastgesteld.

De omgevingsvergunning voor het lozen van het water uit de Gender op de Run, waar het uit zal stromen in het uitstroomveld zoals omschreven in paragraaf 2.2.15 van dit projectbesluit, valt niet onder deze taken van het waterschap. Deze vergunning wordt aangevraagd door de initiatiefnemer ASML en hierop wordt eveneens coördinatieregeling uit afdeling 3.5 Awb toegepast (zie paragraaf 6.2).

6.2 Coördineren uitvoeringsvergunningen

Naast het projectbesluit zijn er vergunningen nodig om het project mogelijk te maken en ruimtelijk in te passen. Dit zijn de uitvoeringsvergunningen oftewel de besluiten ter uitvoering van het projectbesluit. Het betreft voornamelijk de (omgevings)vergunningen die nodig zijn om te komen tot uitvoering van het project, zoals bouwen, werken en werkzaamheden. Waterschap De Dommel heeft als bevoegd gezag voor het projectbesluit op grond van artikel 5.45 Ow besloten om voor deze uitvoeringsvergunningen vrijwillig toepassing te geven aan artikel 16.7 Ow zodat hierop de coördinatieregeling uit afdeling 3.5 Awb van toepassing is. Dat betekent dat de benodigde besluiten zoveel mogelijk gelijktijdig (gecoördineerd) worden aangevraagd, voorbereid en behandeld door de bevoegde gezagen, zodat de procedurestappen overzichtelijk blijven zonder afbreuk te doen aan de rechtsbescherming. De voor uitvoering van het project benodigde zijn uitvoeringsvergunningen geldt de reguliere voorbereidingsprocedure, zoals opgenomen in tabel 3. Na de behandeling van de zienswijzenperiode zullen de uitvoeringsvergunningen op basis van het definitieve ontwerp en maatregelen in het projectbesluit worden aangevraagd. Bij een projectbesluit van het waterschap, treden Gedeputeerde Staten daarop op als coördinerend bestuursorgaan (artikel 5.45, vierde lid, sub a, Ow). 

Tabel 3: Uitvoeringsvergunningen projectbesluit Beekherstel Run Heers – Dommel (in coördinatie)

Nr.

Omgevingsvergunning

Vergunningplichtige activiteit

Bevoegd gezag

1

Omgevingsvergunning voor de technische bouwactiviteit

Bouwen

Gemeente Veldhoven

2

Omgevingsvergunning voor de omgevingsplanactiviteit bouwen

Bouwen

Gemeente Veldhoven

3

Omgevingsvergunning voor omgevingsplanactiviteit werken- en werkzaamheden

Grondwerkzaamheden

Gemeente Veldhoven

4

Omgevingsvergunning voor beperkingengebiedactiviteit

Grondwerkzaamheden

Rijkswaterstaat Zuid Nederland

5

Omgevingsvergunning voor een lozingsactiviteit op een oppervlaktewaterlichaam

In gebruik nemen koppeling

Waterschap De Dommel

 

Vergunning 1 t/m 4 worden aangevraagd door Waterschap De Dommel en vergunning 5 door initiatiefnemer ASML, nadat het ontwerp en de maatregelen definitief zijn gemaakt op basis van zienswijzen.

7 Participatie

7.1 Participatieschema Beekherstel Run Heers – Dommel

Ter voorbereiding aan het projectbesluit Beekherstel Run Heers – Dommel heeft tijdens de verkenningsfase van het een participatieproces plaatsgevonden. Hierbij zijn de volgende vormen van participatie toegepast:

  • a.

    Keukentafelgesprekken met grondeigenaren langs de beek om samen de mogelijkheden en consequenties te onderzoeken en keukentafelgesprekken met inwoners en andere partijen;  

  • b.

    Een inloopbijeenkomst op 10 september 2024; 

  • c.

    Een online informatieplatform waarop iedereen mogelijke oplossingen, ideeën en wensen kon inbrengen op een digitale kaart die te vinden is op www.dommel.nl/runheersdommel.  

  • d.

    Een digitale nieuwsbrief waar de ontwikkelingen ten aanzien van het project worden gedeeld.

In navolging hierop zal na vaststelling van het ontwerp-projectbesluit nog een inloopbijeenkomst plaatsvinden.

7.2 Oplossingen en verwerkte reacties naar aanleiding van de participatie

Het waterschap heeft de ontvangen oplossingen en reacties betrokken bij de verdere uitwerking van het project en dit heeft geleid tot enkele aanscherpingen in het technisch ontwerp. In de motivering (Bijlage 1 - Motivering) zijn de aandachtspunten en reacties opgenomen.

8 Termijn uitvoering projectbesluit

Dit hoofdstuk beschrijft de termijn waarbinnen in een omgevingsplan geen regels mogen worden gesteld die het uitvoeren van een project waarvoor provincie of Rijk een projectbesluit heeft vastgesteld belemmeren, deze termijn kan eenmaal worden verlengd, artikel 4.19a lid 3 jo lid 1 Ow. 

Onderhavig projectbesluit functioneert als een buitenplanse omgevingsplan activiteit (BOPA). Wanneer de maatregelen zijn uitgevoerd wordt dit door de gemeente Veldhoven verwerkt in het Omgevingsplan. Voor de maatregelen is gemotiveerd waarom wordt voldaan aan een evenwichtige toedeling van functies aan locaties. Tot het maatregelen binnen het projectbesluit Beekherstel Run Heers - Dommel zijn uitgevoerd mogen geen regels worden gesteld die de uitvoering van de maatregelen belemmeren. Op basis van de planning voor het projectbesluit loopt deze termijn tot en met 31 december 2027.

Bijlage II Overzicht Documentenbijlagen

Bijlage 2a - Inrichting

/join/id/regdata/ws0539/2025/b03330e3147e488abbcde870ab92ecbb/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 2b - Grondwerk

/join/id/regdata/ws0539/2025/2421f7c64e3b4633aa4d51c41a89aba3/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 2c - Dwarsprofielen 2D-A1s

/join/id/regdata/ws0539/2025/615ec30146c1460d8c54e5f65e157b9c/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 2D - Dwarsprofielen 2D-A3

/join/id/regdata/ws0539/2025/e5d99eca31184660a8937f3239598f2b/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 3 - Natuurtoets

/join/id/regdata/ws0539/2025/371419c4e347428cb3b357c8fce42c7b/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 4 - Programma van Eisen Archeologie

/join/id/regdata/ws0539/2025/c4a37a51752d49f7afd10b3819a6a871/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 5 - Vooronderzoek land- en waterbodemonderzoek

/join/id/regdata/ws0539/2025/0b79fcddcf9f46cf878b8369cb596a5b/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 6 - Hydrologische modelstudies Run Heers-Dommel

/join/id/regdata/ws0539/2025/54a106281fe94cc9907f11dd78f15406/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 7 - BOR en monitoringsplan

/join/id/regdata/ws0539/2025/3ecbdf5ef62d4288b68ffe668b252e20/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 8 - MER-beoordeling

/join/id/regdata/ws0539/2025/b2ab3baf199b4091a2d488f9b329cd1f/nld@2025‑06‑06;11235514

Bijlage 1 - Motivering

/join/id/regdata/ws0539/2025/f64cadc8bbe64311b778dc4aeb36f8ac/nld@2025‑06‑06;11235514

Naar boven