Kennisgeving terinzagelegging ontwerp 1ste wijziging Waterschapsverordening, vrijstelling voor het aanleggen en wijzigen van waterstaatswerken van beperkte omvang

Ontwerp 1ste wijziging Waterschapsverordening: vrijstelling voor het aanleggen en wijzigen van waterstaatswerken van beperkte omvang

In de vergadering van 19 maart 2024 heeft het dagelijks bestuur de 1ste wijziging Waterschapsverordening ontwerp vastgesteld.

Wat staat er in de 1ste wijziging van de Waterschapsverordening?

De Waterschapsverordening is de plek waar het waterschapsbestuur bepaalt welke regels er gelden voor wateractiviteiten: de algemene regels, meldplichten, vergunningplichten, vrijstellingen en verboden. Deze regels gelden ook voor het waterschap als initiatiefnemer als het wateractiviteiten uitvoert.

In de Waterschapsverordening is een vrijstelling opgenomen voor het waterschap. De algemene regels, meldplichten of vergunningplichten gelden niet voor het waterschap als het werkt aan het onderhoud en herstel van waterstaatswerken. Het dagelijks bestuur wil deze vrijstelling uitbreiden naar de lozingsactiviteiten en onttrekkingsactiviteiten die het waterschap verricht bij het onderhoud aan en herstel van waterstaatswerken.

Daarnaast wil het dagelijks bestuur ook een vrijstelling regelen voor het aanleggen, wijzigen en in stand houden van waterstaatswerken door het waterschap van beperkte omvang.

De voorgenomen wijziging betreft het toevoegen van een nieuwe afdeling 1.10 over de vrijstellingen voor het waterschap.

Verder is bij de vaststelling van de Waterschapsverordening in artikel 5.4, lid 1, geregeld dat de in de Waterschapsverordening genoemde normbladen ter inzage liggen in het waterschapskantoor te Almelo. Helaas is artikel 5.4 met dit eerste lid niet op deze wijze bekendgemaakt in het Waterschapsblad. Voor de duidelijkheid wordt het eerste lid opgenomen in dit wijzigingsbesluit, zodat buiten discussie is dat de betreffende normbladen kunnen worden ingezien op het waterschapskantoor.

Hoe gaat het verder?

Het algemeen bestuur stelt, al dan niet met wijzigingen, de definitieve 1ste wijziging van de Waterschapsverordening vast. Hierbij kijkt het ook naar alle ingediende reacties en het antwoord van het dagelijks bestuur daarop.

Als u op het ontwerp van de 1ste wijziging Waterschapsverordening heeft gereageerd wordt u over het vervolg op de hoogte gehouden.

Als de 1 ste wijziging van de Waterschapsverordening definitief is vastgesteld door het algemeen bestuur, wordt dit in het Waterschapsblad bekend gemaakt.

U kunt niet bij de rechtbank (bestuursrechter) reageren (beroep instellen) tegen het vaststellen van de 1 ste wijziging van de Waterschapsverordening.

Informatie

Voor meer informatie kunt u ook bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Inzien

Het ontwerp van de 1ste wijziging Waterschapsverordening kunt u inzien door de bij deze mededeling gevoegde bijlage te openen. Kijk hiervoor links op deze pagina onder ‘Gerelateerd’.

Het ontwerp van de 1ste wijziging Waterschapsverordening kunt u verder bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Ook kunt u het ontwerp van de 1ste wijziging Waterschapsverordening tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

U kunt het ontwerp van de 1ste wijziging Waterschapsverordening bekijken met ingang van 20 mei tot en met 1 juli 2024.

Reageren

Iedereen (een ieder) mag tot en met 1 juli 2024 mondeling of schriftelijk reageren op het ontwerp van de 1ste wijziging Waterschapsverordening. Dit is het indienen van een zienswijze.

Het dagelijks bestuur bekijkt alle reacties bij het nemen van het definitieve besluit.

Als u mondeling wilt reageren kunt u kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333 voor het maken van een afspraak.

Uw schriftelijke reactie kunt u indienen bij het dagelijks bestuur van het waterschap Vechtstromen, Postbus 5006, 7600 GA Almelo.

Naar boven