Publicatie inschrijving pacht objectlocaties 2024

Inschrijving pacht objectlocaties 2024 in de gemeente Venlo in Limburg

Het Waterschap Limburg (hierna te noemen: WL) is eigenaar van een aantal landbouwgronden binnen de Provincie Limburg. Een gedeelte daarvan kan op basis van een pachtovereenkomst vóór 1 groeiseizoen (voor de periode van (13-05-2024 t/m 31 december 2024) worden uitgegeven voor het groeiseizoen van 2024.

Wilt u in aanmerking komen voor het pachten van deze objectlocatie:

- dan dient u een uiterst bod per hectare uit te geven op deze objectlocatie d.m.v. het invullen van het inschrijfformulier; en

- dan dient u te kunnen aantonen dat u een agrarisch bedrijf heeft, vanaf de datum van deze publicatie, d.m.v. een actueel uittreksel van de Kamer van Koophandel; en

- dan exploiteert u bedrijfsmatig cultuurgronden in deze gemeente dan wel is uw vestigingsadres van het agrarische bedrijf gelegen binnen een straal van 25 kilometers van deze objectlocatie; en

- dan dient u dit aan te tonen door middel van een actueel uittreksel van de Kamer van Koophandel en eventueel met een bewijsstuk (b.v. een pachtovereenkomst of een teelregistratie van de RVO) waaruit duidelijk blijkt dat u percelen bewerkt rondom deze objectlocatie.

U biedt door een uiterst bod qua pachtprijs per hectare in te vullen op het inschrijvingsformulier. Alleen biedingen die d.m.v. het invullen van een inschrijvingsformulier zijn gedaan worden geaccepteerd en in behandeling genomen.

De gunning gaat naar het hoogste uiterste bod per hectare. Bij een gelijk bod vindt een loting plaats via een notaris.

Er wordt niet verder onderhandeld, er volgt een acceptatie óf weigering van het voorstel. Wij vragen u dan ook om een “uiterst aanbod” uit te brengen voor de genoemde termijn. De uitgebrachte biedingen worden verzameld, over de inhoud van de biedingen wordt niet gecommuniceerd met andere gegadigden. Van “tegen elkaar opbieden” zal hierdoor geen sprake zijn.

Als de objectlocatie aan u wordt toegewezen, dan moet u naast de pachtprijs ook de toetsingskosten van de Grondkamer betalen. WL geeft geen toestemming tot eventuele onder verpachting aan derden.

Zie onderstaande objectlocatie die het waterschap wil uitgeven voor het groeiseizoen van 2024:

Objectlocatie 1: gemeente Venlo (Arcen en Velden)

Percelen kadastraal bekend gemeente Arcen en Velden, sectie G, nummers 113 en 429, type bouwland, nabij gelegen aan de Genooierweg, samen groot ca. 09.54.02 hectare.

De percelen worden als één objectlocatie gegund.

Zie bijlage genaamd WL-240327.

De publicatie met de bijbehorende bijlagen kunt u raadplegen op de site van WL (www.waterschaplimburg.nl) onder het kopje “zelf regelen”, pacht bij inschrijving 2024”.

Vul het inschrijfformulier in en mail dit vóór 10 mei 2024 naar Pacht@waterschaplimburg.nl. U ontvangt per e-mail een ontvangstbevestiging.

WL publiceert dit op de website van www.overheid.nl en www.waterschaplimburg.nl.

Roermond, 24 april 2024

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, namens deze:

Erik Keulers, secretaris-directeur

Saskia Bogers, dijkgraaf

Naar boven