PUBLICATIE VOORNEMEN TOT VESTIGING OPSTALRECHT

Bekendmaking van voornemen tot het vestigen van een opstalrecht op aan het waterschap toebehorende onroerende zaken

Objectinformatie

Locatie: gemeente Echt-Susteren,

Percelen kadastraal bekend:

  • 1.

    gemeente Echt, sectie AC, nummer 1002, nabij gelegen aan de Beuningerstraat;

  • 2.

    gemeente Echt, sectie K, nummer 7684, nabij gelegen aan de St. Janskamp;

  • 3.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 734, nabij gelegen aan de Baakhoverweg;

  • 4.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 735, nabij gelegen aan Bij de Molen;

  • 5.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 736, nabij gelegen aan de Baakhoverweg;

  • 6.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 847, nabij gelegen aan de Baakhoverweg;

  • 7.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 1659, nabij gelegen aan de Korbusweg;

  • 8.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 2032, nabij gelegen aan de Baakhoverweg;

  • 9.

    gemeente Susteren, sectie G, nummer 2384, nabij gelegen aan de Elzenbroekerweg, allen

    gedeeltelijk.

Een en ander zoals schetsmatig weergegeven in de bijlagen.

Voornemen tot aangaan vestiging opstalrecht

Waterschap Limburg (hierna verder te noemen: WL) is voornemens om op de hierboven genoemde objecten een opstalrecht t.b.v. een hoogspanningsverbinding van 150 kV bestaande uit twee circuits te vestigen met Tennet TSO B.V. (hierna verder te noemen: Tennet), KvK-nummer 09155985, middels een overeenkomst vestiging opstalrecht.

Tennet is de enige serieuze gegadigde

WL is van mening dat Tennet de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor het vestigen van een opstalrecht op de objecten. Hiervoor zijn twee hoofdredenen:

  • 1.

    Tennet is de aangewezen netbeheerder van het landelijke hoogspanningsnet in Nederland. Zo is Tennet ook beheerder van de 150 kV hoogspanningsverbinding tussen Born en Maasbracht en loopt deze reeds door bovengenoemde percelen.

  • 2.

    De opstal is reeds aanwezig op of in deze objecten en zijn al in gebruik. Het huidige gebruik en beheer wordt voortgezet.

Gelet op het voorgaande is WL van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de overeenkomst vestiging opstalrecht van de objecten, namelijk: Tennet. Ten overvloede wijzen wij u erop dat WL daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid heeft.

Vervaltermijn

Door deze voorgenomen transactie te publiceren en derden de kans te bieden om mee te dingen, beoogt WL open en transparant te handelen. Indien u daarom van mening bent dat u, net als Tennet, ook een serieuze gegadigde bent voor het vestigen van een opstalrecht van de objecten, dan wordt u verzocht uw verzoek tot het vestigen van een opstalrecht schriftelijk en voorzien van een motivering aan WL kenbaar te maken. Uw verzoek dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie per e-mailbericht kenbaar te maken aan vastgoed@waterschaplimburg.nl.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. WL en Tennet zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

WL publiceert dit voornemen in het Waterschapsblad en op www.overheid.nl en www.waterschaplimburg.nl. Met deze publicatie geeft WL uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Roermond, 22 april 2024

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

Namens deze:

Erik Keulers, secretaris-directeur

Saskia Borgers, dijkgraaf

Naar boven