Ontwerpbesluit Beleidsregel ‘Juridisch instrumentarium bij schade door beekontwikkeling en andere waterdoelen 2024'

 

Het dagelijks bestuur stelde op 5 maart 2024 de beleidsregel ‘Juridisch instrumentarium bij schade door beekontwikkeling en andere waterdoelen’ in ontwerp vast.

 

De beleidsregel geeft aan hoe invulling wordt gegeven aan compensatie in realisatieprojecten. Na de uitvoering van realisatieprojecten kan als gevolg van neveneffecten op naastgelegen gronden, schade ontstaan door verhoogde grondwaterstand en/of inundatie. Tijdens de voorbereiding van een project worden deze effecten in beeld gebracht. Schade die naar verwachting optreedt, wordt met oog voor wederzijdse belangen met de betrokkene vooraf, via een overeenkomst gecompenseerd. Een belangrijk uitgangspunt is technische compensatie niet meer primair aan te bieden. Technisch compenseren blijft omwille van doelmatigheid in bepaalde gevallen mogelijk, maar moet met terughoudendheid worden toegepast.

 

Om duidelijkheid te geven aan betrokkenen en om rechtsongelijkheid te voorkomen, wordt dit besluit duidelijk in de tijd gemarkeerd met een overgangsregeling.

 

De beleidsregel ‘Juridisch instrumentarium bij schade door beekontwikkeling en andere waterdoelen 2024’ vervangt de beleidsnota ‘Instrumentarium bij schade door beekontwikkeling en andere waterdoelen 2016’.

 

Inzage ontwerpbesluit met bijlage

De ontwerp beleidsregel ‘Juridisch instrumentarium bij schade door beekontwikkeling en andere waterdoelen’’ ligt vanaf 8 april tot en met 19 mei 2024 ter inzage. U kunt de ontwerp beleidsregel inzien door de bij deze bekendmaking gevoegde bijlage links op deze pagina te openen. Tevens kunt u de documenten tijdens kantooruren (desgewenst op afspraak) van 09.00-17.00 uur inzien in het waterschapshuis, Bosscheweg 56 te Boxtel.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbesluit. Zienswijzen kunnen schriftelijk worden ingediend. U kunt uw zienswijzen sturen naar info@dommel.nl t.a.v.

 

Waterschap De Dommel

Het dagelijks bestuur

ovv zaaknummer Z78256

Postbus 10.001

5280 DA Boxtel

 

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

Het dagelijks bestuur stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het dagelijks bestuur hierop. Heeft u een zienswijze ingediend, dan krijgt u een afschrift van de inspraaknota toegestuurd. In de nota van zienswijzen worden géén persoonsgegevens vermeld. Daarna wordt een definitief besluit genomen, Uiteindelijk stelt het dagelijks bestuur de ontwerp beleidsregel definitief vast. Dat besluit wordt apart bekend gemaakt.

 

Vragen?

Voor vragen over deze publicatie kunt u tijdens kantooruren bellen met René Iemenschot via telefoonnummer: 0411 618 618

Naar boven