Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden – Definitief Projectplan Dijk- en oeververbetering Willeskop Zuid GHIJ

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat zij op 26 maart 2024 het projectplan voor het project “Dijk- en oeververbetering Willeskop Zuid GHIJ” en de notitie m.e.r.-beoordeling definitief heeft vastgesteld.

 

Tussen Montfoort en Oudewater worden de dijk en oevers aan de zuidzijde van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ) opgeknapt. De dijk voldoet niet overal aan de veiligheidsnorm. De damwanden en beschoeiingen die de oever beschermen zijn veelal in slechte staat. Om weer te kunnen voldoen aan de veiligheidsnorm zijn werkzaamheden nodig. Deze werkzaamheden zijn in het definitieve projectplan beschreven.

 

In de notitie m.e.r.-beoordeling toetst het waterschap of er bij voorgenomen activiteiten mogelijke belangrijke nadelige milieugevolgen kunnen optreden. Uit de m.e.r.-beoordeling voor het projectplan Dijk- en oeververbetering Willeskop Zuid GHIJ blijkt dat de voorgestelde maatregelen geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu hebben. Daarom heeft het college besloten dat er geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld.

 

Het projectplan heeft vanaf 13 december 2023 tot en met 24 januari 2024, zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn twee zienswijzen ontvangen. Één zienswijze heeft geresulteerd in een aanpassing van de constructie en is aangepast op de tekening.

 

Beroep na vaststelling

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na bekendmaking beroep bij Rechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA in Utrecht instellen. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de Rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een digitale handtekening (DigiD). Wij verwijzen u naar de genoemde site voor de voorwaarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd.

 

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van dit projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift alle gronden van het beroep kenbaar moeten worden gemaakt. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen beroepsgronden meer worden ingediend.

 

Inwerkingtreding

Genoemd projectplan treedt na bekendmaking in werking. Meer informatie Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met de adviseur omgevingsmanagement Erika Copier, tel. 030-6345700, e-mail willeskopghij@hdsr.nl

 

Houten, 29 maart 2024

 

Naar boven