Bekendmaking MER (Milieu effect rapportage)-beoordelingsbesluit 0539192083 volgens artikel 7.17 van de Wet milieubeheer

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft een aanmeldnotitie MER-beoordeling met een onderzoek naar de mogelijke milieueffecten ontvangen, in verband met het onttrekken voor Mer beoordeling voor een grondwateronttrekking. Het dagelijks bestuur heeft voor de gevraagde mer beoordeling een beschikking opgesteld.

Voor de grondwateronttrekking van de kelder aan de Hondsbergselaan 9 te Oisterwijk, moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd op grond van de Keur van het Waterschap De Dommel 2015.

Volgens artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en artikel 2 lid 5 jo. categorie D 15.2 van het Besluit MER is de voorgenomen onttrekking ook MER-beoordelingsplichtig.

Voorafgaand aan de aan te vragen omgevingsvergunning moet het dagelijks bestuur beoordelen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld vanwege mogelijke belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Besluit

Uit de MER-beoordeling blijkt dat de activiteit naar verwachting niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft daarom op besloten dat voorafgaand aan het onttrekken van grondwater aan de Oude Hondsbergselaan 9 5062SM Oisterwijk, Oude Hondsbergselaan 9 5062SM Oisterwijk, Oude Hondsbergselaan 9 5062SM Oisterwijk, voor deze activiteit geen MER-procedure nodig is.

Bezwaar / Rechtsmiddelen

Het MER-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. U kunt uw zienswijzen tegen het MER-beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure die wordt gevolgd naar aanleiding van de aanvraag om een watervergunning voor de grondwateronttrekking.

Inzage

Het MER-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunt u gedurende 6 weken na deze bekendmaking tijdens kantooruren op werkdagen en digitaal opvragen/inzien bij Waterschap De Dommel te 5283 WB Boxtel aan de Bosscheweg 56, en info@dommel.nl onder vermelding van het zaaknummer.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met team vergunningen, telefoonnummer (0411) 618618.

Naar boven