Waterschap Zuiderzeeland - goedkeuring aanvraag - werkzaamheden voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Flevokust ter hoogte van de Karperweg te Lelystad.

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland maakt het volgende bekend.

Aan Gemeente Lelystad te Lelystad is een vergunning verleend volgens de Waterwet en Keur waterschap Zuiderzeeland 2017. De vergunning is verleend voor het (deels) dempen van bestaande/tijdelijke watergangen, het graven van oppervlaktewater voor compenserende waterberging inclusief aansluiting op de Karpertocht (watergang O:270_410), het aanbrengen van verharding en het aanleggen van uitstroomvoorzieningen voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Flevokust ter hoogte van de Karperweg te Lelystad.

Wilt u weten welk besluit in de vergunning is genomen?

Dan kunt u de vergunning inzien. De vergunning ligt tot 3 mei 2024 ter inzage:

via het digibord in de hal op het kantoor van het waterschap, Lindelaan 20 te Lelystad gedurende werkdagen van 09.00-12.00 uur en van 13.30-16.30 uur;

via het gemeentehuis van de gemeente Lelystad;

Bent u het niet eens met ons besluit en bent u belanghebbende?

Dan kunt volgens de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet vóór het einde van de terinzagetermijn zijn ingediend, ofwel uiterlijk 3 mei 2024 per post zijn verzonden. Het moet binnen een week na afloop van de termijn zijn ontvangen bij het waterschap.

Uw bezwaarschrift moet ten minste bevatten:

De ondertekening van degene die bezwaar maakt;

De naam en het adres van degene die bezwaar maakt;

De datum waarop het bezwaarschrift is ondertekend;

Een omschrijving en het nummer van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

De reden (motivering) van het bezwaar.

Stuur uw bezwaarschrift aan het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad.

Heeft uw bezwaar spoed? Vraag de rechter om ‘een voorlopige voorziening’

Ook als u bezwaar maakt, geldt de wijziging van de vergunning direct. Heeft dit grote, negatieve gevolgen voor u? Vraag dan een ‘voorlopige voorziening’ aan bij de rechtbank. U vraagt de rechtbank dan om een speciale regeling voor de periode waarin het waterschap uw bezwaar behandelt.

Welke voorwaarden gelden voor een voorlopige voorziening?

U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen als uw situatie voldoet aan twee voorwaarden: (1) er is ‘onverwijlde spoed’ nodig en (2) het waterschap heeft nog niet definitief op uw bezwaar gereageerd. Of onverwijlde spoed nodig is, kan een jurist voor u beoordelen. Een kenmerk van onverwijlde spoed is bijvoorbeeld dat de gevolgen van de aangepaste vergunning te groot zijn om later nog terug te draaien.

Hoe vraagt u om een voorlopige voorziening?

Stuur uw aanvraag voor een voorlopige voorziening aan Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, o.v.v. Voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Als uw aanvraag wordt ingewilligd, dan treft de president van de Rechtbank een speciale regeling voor de periode waarin het bezwaar in behandeling is.

Voor een voorlopige voorziening betaalt u griffierecht

Hoeveel u betaalt, staat op de website van het Ministerie van Justitie www.minjus.nl. Of vraag de kosten op bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank.

Heeft u vragen?

Mail het team Waterprocedures van Waterschap Zuiderzeeland op waterprocedures@zuiderzeeland.nl. Of bel telefoonnummer (0320) 274 911.

Naar boven