Aanwijzingsbesluit toezichthouders schouw waterschap Hunze en Aa’s 2024

 

Het hoofd Veiligheid en Voldoende Water van het waterschap Hunze en Aa’s, daartoe gemandateerd door het dagelijks bestuur van waterschap Hunze en Aa’s, 

Gelet op artikel 5:11 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb)

Gelet op artikel 5:15 van de Awb

Gelet op artikel 3.1 van de Onderhoudsverordening bij Onderhoudslegger Waterschapswet (hierna: Onderhoudsverordening)

Gelet op artikel 3.2 van de Onderhoudsverordening

Gelet op het verleende mandaat in bijlage 1 Mandateringslijst, onder afdeling Veiligheid en Voldoende Water punt 11

 

Besluit:

De medewerkers in de volgende functies generiek aan te wijzen als toezichthouders schouw als bedoeld in artikel 5:11 Awb en artikel 3.1 en 3.2 van de Onderhoudsverordening, in het beheergebied van het waterschap Hunze en Aa’s:

- Buitendienstmedewerker

- Mura-medewerker

- Peilbeheerder

 

1. De toezichthouders zijn belast met het houden van toezicht in het kader van en gerelateerd aan de schouw als bedoeld in artikel 3.1 van de Onderhoudsverordening en hebben daarbij de bevoegdheid als bedoeld in artikel 5:15 Awb (het betreden van elke plaats met uitzondering van een woning zonder toestemming van de bewoner).

 

2. De toezichthouders schouw kunnen hun bevoegdheden als toezichthouder slechts uitoefenen ten behoeve van een door of namens het DB aangekondigde schouw en in een door of namens het DB aangekondigde schouwperiode.

 

3. De toezichthouders schouw voeren bij hun werkzaamheden door het DB vastgestelde schouwinstructies uit, zoals vastgelegd in de Beleidsnotitie schouw.

 

 

Veendam, 29 februari 2024

 

Namens het dagelijks bestuur,

 

Jan van der Laan

Hoofd Veiligheid en Voldoende Water

Naar boven